FunX

3 voor 12: Ziggi is high van het het publiek

  1. Newschevron right
  2. 3 voor 12: Ziggi is high van het het publiek
Dancehall en reggae uit Nederland op Noorderslag.

Ziggi, nee niet de zoon van Bob Marley, maar Ricardo Blijden uit ons eigen land. Opgegroeid op St. Eustatius waar hij zijn muzikale pad vond. De geur van kokosvet, om de haren en dreads in bedwang te houden, komt je tegemoet bij het naderen van de X-Stage.

CONCERT: Ziggi op de X-Stage van de Oosterpoort, Noorderslag zaterdag 14 januari 2006

MUZIEK: Dancehall en reggae uit eigen land. Frontman Ziggi wordt bijgestaan door zijn zevenkoppige band met exotische uitstraling. Warme reggae-klanken voor een koude nacht in januari.

PLUS: Het haar netjes ingevlochten en schudden met de billen. Ziggi straalt, dit is waar hij voor leeft en hij wil dat constant overdragen aan zijn publiek. "Yes man, Noorderslag" drupt met een perfect Jamaicaans accent van de lippen van Ziggi. Met een de high van een hopeloos verliefde jongen spreekt hij het publiek aan.

MIN: Veel van hetzelfde. Misschien is het Hollandse bloed gewoon te koud voor deze warme tunes maar na een tijdje gaan de nummers op elkaar lijken. Ook het publiek lijkt er last van te hebben. Er wordt zuinig tegen elkaar op gereden. De anders zo populaire bezigheid op Dancehall.

CONCLUSIE: Na een tijdjewordt je toch aangestoken door de warme klanken en voor je het weet gaat het zachtjes meewiegen over in heuse dansbewegingen.

CIJFER: 7

Bron: 3 voor 12
Ster advertentie
Ster advertentie