FunX

Persbericht: FunX Noorderslag on air in Groningen-Stad

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: FunX Noorderslag on air in Groningen-Stad
Radiozender FunX supported by BNN start City Tour 2006
De publieke jongerenzender FunX supported by BNN gaat vanmiddag om 17.00 uur van start met de eerste live uitzendingen vanuit Groningen. De aftrap wordt verricht met het inbelprogramma ‘Welkom Bij Jezelf’, dat vanuit de studio van de Groningse omroep OOG RTV wordt geproduceerd en gepresenteerd. De uitzendingen zijn in Groningen-Stad in de ether te beluisteren via de tijdelijk beschikbaar gestelde etherfrequentie 105.5 FM.


Van 9 tot en met 20 januari zendt FunX dagelijks uit vanuit ‘Grunn’ in het kader van het Noorderslag Weekend. FunX supported by BNN is prominent op Noorderslag aanwezig met een eigen urban podium, de X-Stage, en doet verslag van dit belangrijke muziekfestival. Rondom Noorderslag gaan FunX-reporters de straat op. Ze vragen Groningse jongeren om hun mening, onder andere voor de dagelijkse polls en talkshow.

"We hebben een maand geleden een claim bij de landelijke politiek neergelegd voor meer grootstedelijke etherfrequenties", zegt Mezen Dannawi, programmadirecteur van FunX. "De reacties op die claim waren erg positief; het publiek is er klaar voor, nu de politiek nog. Met de FunX-uitzendingen rondom Noorderslag in Groningen willen we laten zien dat FunX er ook klaar voor is en dat het ons echt menens is om buiten de vier grote steden in de etheruitzendingen te gaan verzorgen", aldus Dannawi.

FunX supported by BNN werkt in Groningen, behalve met OOG RTV, samen met NOS Headlines, de jongerenredactie op internet van de NOS en wordt tevens ondersteund door de onderwijsorganisaties Kennisnet en Codename Future. De aanwezigheid van FunX en haar partners in Groningen wordt communicatief ondersteund door een uitgebreide informatiekrant, die deze week huis-aan-huis in Groningen wordt verspreid.

Ster advertentie
Ster advertentie