FunX

Dorothé Alfrink (Rabobank) kan niet tegen onrecht

  1. Newschevron right
  2. Dorothé Alfrink (Rabobank) kan niet tegen onrecht
Dorothé Alfrinks (41) passie ligt bij het verbinden van mensen en mogelijkheden. Na haar studie International Business vond zij haar weg in het Human Resource vak. Inmiddels is ze Manager Arbeidsmarkt en Diversiteit bij de Rabobank. In Hi5 geeft ze luisteraars wekelijks sollicitatie-advies. Op zondag 20 juni zat ze zelf in de studio om haar eigen carrière te belichten.

Dorothé begon na de middelbare school aan een studie Spaans, maar stopte daarmee na een jaar. In de jaren tachtig was het vanwege de economische crisis lastig om een baan te vinden in die branche. Daarom ging ze International Business studeren. De rode draad in haar cv is dienstverlening en Human Resource. Sinds twee jaar is ze werkzaam bij de Rabobank als Manager Arbeidsmarkt en Diversiteit.

Wat die functie precies inhoudt en waarom Dorothé de functie van diversiteitsmanager eigenlijk overbodig vindt, hoor je hieronder terug.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201006201700.wma{/wmaremote}

Ook nam Dorothé een stageplek van de Rabobank mee. Helaas voldeed geen van de sollicitanten aan de eisen voor deze functie. Mocht jij wel gekwalificeerd zijn, vul dan onderaan het formulier in, dan zorgt Hi5 ervoor dat je reactie terecht komt bij Dorothé!

De Rabobank heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil graag vooroplopen op ontwikkelingen op dat gebied. Hiernaast komt vanaf pensioenfondsen en beleggingsinstituties steeds meer de eis dat Rabobanks beleggingsproducten sociaal en ecologisch verantwoord zijn.
Rabobank International is daarom per direct op zoek naar een stagiair(e) voor de duur van 4 tot 6 maanden. Deze persoon krijgt als opdracht te onderzoeken hoe duurzaam de beleggingsproducten van Rabobank International zijn. Hierbij wordt gekeken naar de sociale en milieuaspecten die moeten worden meegenomen in het risicomanagement.

Verantwoordelijkheden:
Het komen tot een overzicht van producten-markten, gekoppeld aan de mate waarin de beleggingsproducten kunnen worden voorzien van een duurzaamheidskenmerk zodat GFM actief kan inspelen op de toenemende vraag uit de markt naar producten die in overeenstemming zijn met de UN PRI. Je vertaalt je bevindingen in aanbevelingen voor concrete acties die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Leerervaring:
- Werken in een dealgedreven internationale omgeving, zelfstandig werken, communicatie, analytische vaardigheden
- Inzicht in vraag/aanbod in de internationale markt voor beleggingsproducten
- Inzicht in de organisatie en dienstverlening van Rabobank Int'l GFM
- Inzicht in de ontwikkeling en toepassing van duurzaamheidsbeleid binnen de financiële dienstverlening. En in het bijzonder, begrip van de UN PRI

Rabobank zoekt:
- een WO Financiële Economie student(e) die Nederlands en Engels beheerst in woord en geschrift
- iemand met overtuigingskracht, uitstekende sociale vaardigheden en gevoel voor politieke verhoudingen
- iemand met interesse voor complexe beleggingsproducten en financiële markten
- iemand met kennis van financiële dienstverlening, internationale financiële markten en de bijbehorende Engelse vaktaal

{rsform41}

Ster advertentie
Ster advertentie