FunX

“The Godmother” geeft eerste radio interview ooit

  1. Newschevron right
  2. “The Godmother” geeft eerste radio interview ooit
Hoog bezoek uit de onderwereld en voor het eerst in een interview op de radio te horen. Niemand minder dan “The godmother”, Thea Moear was te gast in Start. De dame die een belangrijke rol had in de “firma”, het drugsimperium van o.a. Klaas Bruinsma. Na de moord op Klaas Bruinsma vertrok Moear naar Panama, Zuid-Amerika waar ze in 2000 werd opgepakt wegens drugssmokkelen. In Start vertelde Thea over deze tijd.
Beluister hier drie fragmenten uit de uitzending!

Het leven van Thea Moear kan op z’n minst indrukwekkend genoemd worden. In een wereld waar voornamelijk mannen een hoofdrol spelen wist Thea zich als een vis in het water staande te houden. Jarenlang draaide zij mee in de “firma”, waar Klaas Bruinsma vooral bezig was met de aankoop, het transport en de distributie van drugs hield Thea zich bezig met het geld. Maar hoe is dat nou om als vrouw in zo’n mannenwereld te zitten. Dit is wat Thea daarover te zeggen had:



Nadat Klaas Bruinsma vermoord werd in 1991 vetrok Thea naar Panama, Zuid-Amerika, samen met haar toenmalige echtgenoot Antonio Brusamolin. Met hem richtte ze zich op het smokkelen van drugs van Europa naar Panama. Maar dat ging niet lang goed want in 2000 werd ze opgepakt en veroordeeld tot vijf jaar cel. Ze kwam in de vrouwengevangenis in Panama terwijl ze in eerste instantie dacht in een mannengevangenis terecht te komen. Hoe het voor haar was om in deze vrouwengevangenis te zitten, check het hier:



Over haar ervaringen in deze gevangenis heeft Thea samen met Henrik Jan Korterink het boek ‘ De Godmother in Panama’ geschreven. Hierin verteld ze over haar leven achter de tralies. In Start zei Thea het volgende over haar leven in de vrouwengevangenis:



Wil je nou meer weten over de “Godmother” zelf, check haar boeken: “De Godmother” en “De Godmother in Panama”.
Ster advertentie
Ster advertentie