STER Advertentie
STER Advertentie

Fortnite-dansjes gaan Carlton, BlocBoyJB en Backpack Kid nog geen geld opleveren

Maandag 11 maart 2019 - 12:05 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De makers van Fortnite werden onlangs nog aangeklaagd door Alfonso Ribeiro (Carlton uit The Fresh Prince of Bel-Air), rappers 2 Milly en BlocBoyJB, 'Backpack Kid' Russel Horning en 'Orange Shirt Kid', omdat Epic Games hun kenmerkende dansjes zonder hun toestemming zou hebben gebruikt in de game. De vijf beroemdheden vonden dat Fortnite verdiende aan hun succes en wilden daar geld voor zien, maar die rechtszaak loopt waarschijnlijk anders af dan ze verwacht hadden.

Lees ook: Carlton klaagt Fortnite en NBA2K aan voor gebruik van zijn beroemde dans

Emotes

In de game Fortnite kan je zogenaamde 'emotes' inzetten tijdens de game. Hierdoor gaat je personage dansen op het slagveld. Voor hele speciale danspasjes, zoals die van een paar beroemdheden, moet je betalen. Andere emotes zijn gratis. 

Geen intellectueel eigendom

Het advocatenbureau Pierce Bainbridge meldt dat ze de vijf aanklachten voorlopig hebben ingetrokken, door een verandering van het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten. Aanklagers moeten voortaan eerst langs het auteursrechtenbureau voordat ze kunnen claimen, maar precies daar gaat het nu mis. Choreografische dansen kan je wel beschermen, maar die duren langer dan de emotes van Fortnite. Dus kunnen de korte dansjes geen intellectueel eigendom zijn van iemand.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Ook mannen worden ongewenst betast op feestjes: "Ze pakte me vol op mijn bek"

  • Nomineer je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards

  • Onderzoek naar etnisch profileren bij Belastingdienst

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Monica Geuze en Remy Bonjaski rijden over de gevaarlijke wegen van Oeganda

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.games-gadgets.41247-fortnite-dansjes-gaan-carlton-blocboyjb-en-backpack-kid-nog-geen-geld-opleveren"}