STER Advertentie
STER Advertentie

Sony maakt details PlayStation 5 bekend

Sony maakt details PlayStation 5 bekend
Unsplash/PS4

Dinsdag 16 april 2019 - 16:29 uur

|

Door:

Burç

De PlayStation 5 krijgt 8K-ondersteuning, een SSD-schijf en je kan je PS4-games op de nieuwe console blijven spelen. Dat heeft Mark Cerny, hoofd van het architectuurteam van Sony, dinsdag bekendgemaakt bij Wired.

Niet in 2019

Cerny zegt dat het zeker niet een update is zoals de Pro, maar dat het hier om een nieuwe console gaat. Of dat apparaat uiteindelijk PlayStation 5 gaat heten, is nog onbekend. Wel weten we dat de next-gen console in ieder geval niet in 2019 zal verschijnen. Ontwikkelaars hebben volgens Cerny tijd nog om zich aan te passen aan de capaciteiten van het nieuwe apparaat, dus hoeven we het nieuwe wapen van Sony dit jaar niet meer te verwachten.

Sneller laden

Wie een zware game opstart, raakt vaak gefrustreerd door de lange laadtijden. Denk bijvoorbeeld aan het laden van een game als GTA V. Dat willen ze op de nieuwe console oplossen door de PlayStation een speciale en vooral snelle Solid State Drive (SSD-schijf) te geven. Mark Cerny vertelde Wired bijvoorbeeld dat de PS4-game Spider-Man, die er normaal 15 seconden over doet om te laden, dat in 0,8 seconden kan doen op de nieuwe console.

Next-gen geluid en beeld

De AMD-processorchip van de nieuwe PlayStation heeft een speciaal onderdeel voor 3D-audio, wat volgens Cerny voor een nieuwe geluidsstandaard moet gaan zorgen in de gamewereld. Daarnaast zit er een grafische kaart in van Radeon die ray tracing ondersteund. Ook kan de PS5 games afspelen in een 8K-resolutie, dus verwacht veel realistischere games op de next-gen console.

via GIPHY

Populair op FunX.nl

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • Grote rellen in Haagse Schilderswijk, vier aanhoudingen

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag