Games & gadgets

PlayStation 5 heeft officiële naam en releasedatum

foto: Sony PlayStation
  1. Newschevron right
  2. PlayStation 5 heeft officiële naam en releasedatum

Je raadt nooit hoe de opvolger van de PlayStation 4 gaat heten: PlayStation 5! Dat heeft Sony bevestigd in een uitgebreid Wired-interview. De nieuwe gameconsole verschijnt eind 2020. Dat is een jaar eerder dan verwacht werd. Ook heeft Sony bevestigd dat het prototype de vorm van een 'V' heeft, net als het Romeinse getal vijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uniek getril

In het Wired-artikel is te lezen dat de PlayStation 5 verbeterde gamecontrollers krijgt met een USB-C-poort en een speciale trilmotor. Die trilmotor moet ervoor zorgen dat je unieke soorten trillingen voelt. Een tackle in een voetbalgame zou dus anders moeten voelen dan een crash in een game in een racegame. Over racegames gesproken: in racespellen moet je een duidelijk verschil gaan voelen tussen de types ondergrond waar je op rijdt.

Weerstand

De L2-knop en R2-knop worden ook iets anders, omdat ze weerstand kunnen bieden. Bij bepaalde acties zoals het gaspedaal indrukken kan het dus voorkomen dat je de knop harder of zachter moet indrukken.

Sneller laden

Zoals eerder al werd bevestigd krijgt de PlayStation 5 een SSD-schijf waardoor games veel sneller geladen zouden moeten worden. Ook zou de nieuwe hardware ervoor moeten zorgen dat de beelden realistischer ogen.

Ster advertentie
Ster advertentie