Lifestyle

14 spots in Istanbul voor je Instagram

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 14 spots in Istanbul voor je Instagram

Een lange lijst met interessante bezienswaardigheden die je zeker tijdens een weekje Istanbul moet bezoeken is zo gemaakt, maar laten we eerlijk zijn: stiekem doen we het ook voor de 'gram. Daarom 14 spots in Istanbul die je pagina op Instagram gaan opvrolijken. Kolay gelsin!

1. Sultan Ahmet-moskee en Aya Sophia

Het parkje tussen de Sultan Ahmet-moskee en de Aya Sophia is meestal de plek waar de mooiste shots van deze twee bezienswaardigheden genomen worden. Het meest magische moment is vaak tijdens het ochtend-, middag- of avondgebed, maar zorg in ieder geval dat je klaarstaat terwijl het nog licht is buiten.

2. Grote Bazaar

Geniet van de tijd die je neemt voor je 'gram, want voor je het weet wordt je een lamp, een armband of iets anders aangesmeerd. No worries: dat hoort erbij.

3. Galatabrug

Op de Galatabrug gooien vissers hun hengels uit en onder de brug zitten een paar leuke tentjes waar je het beroemde broodje vis van Istanbul kunt eten. Leuk allemaal, maar leg jezelf eerst vast met een veerboot en een paar meeuwen terwijl de zon volop schijnt óf net onder gaat.

4. Galata toren en de straten er omheen

De straten van Galata staan bekend om hun hippe cafeetjes en winkels, maar vergeet de Galatatoren niet. Je kan er mooie shots maken van jou en de toren, als je de juiste straat uitkiest.

5. Topkapıpaleis

Het Topkapıpaleis is tegenwoordig een museum waar de meest kostbare schatten van de sultans bewaard worden. Die schatten mag je vaak niet fotograferen, maar de tientallen rijk uitgeruste kamers, het mystieke harem en het uitzicht op zee is zeker een paar foto's waard.

6. Tram in Taksim

In Istanbul zijn er genoeg moderne metro's, trams en metrobussen die je met gemak kan gebruiken, maar het is de klassieke tram in Taksim die je op je 'gram wil vastleggen. Ze rijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, dus je hebt genoeg kansen voor een goede foto.

8. Dolmabahçepaleis

Het Dolmabahçepaleis ligt aan het water en met name de immense paleisdeuren en hekken zijn een verrijking van je 'gram. Het paleis is ooit gebouwd als vervanger van het Topkapipaleis en staat bekend als de plaats waar de door Turken geliefde eerste president Mustafa Kemal Atatürk tot zijn dood op 10 november 1938 woonde.

9. Ortaköy-moskee met Bosporusbrug

De wijk Ortaköy ligt bijna in de schaduw van de Bosporusbrug en daarom is het extra handig voor je Instagram. Zo kan je een mooie moskee met grote ramen vastleggen, met links vissersbootjes en rechts op de achtergrond de Bosporusbrug. En vergeet vooral geen kumpir te eten bij een van de vele kraampjes die er staan.

11. Cisterne van Theodosius

Een ondergrondse wateropslagplaats klinkt misschien niet als de meest romantische plaats om foto's te maken, maar met de juiste lichtval heb je een prachtig shot. Bezoek de Şerefiye Sarnıcı, zoals de Turken het noemen, vooral als het buiten warm is. Beneden is het namelijk altijd lekker koel.

12. Çırağanpaleis

Het Çırağanpaleis heeft ooit twee jaar lang dienst gedaan als het gebouw waar het Ottomaanse parlement zat, maar na twee jaar brvak in 1910 een grote brand uit. Tachtig jaar later werd het een vijfsterrenhotel. Tegenwoordig is het één van de duurste hotels van Istanbul, dus loop niet zomaar binnen voor je Instashoot. Advies: vraag toestemming om foto's te mogen maken.

13. Gouden Hoorn

De Gouden Hoorn is de natuurlijke binnenhaven van Istanbul. Deze inham in de Bosporus is de plek waar veel mensen in Istanbul bij wegdromen en jij dus ook met je camera of mobiel!

14. En tot slot: Ga het dak op!

De titel zegt het al: Ga ergens het dak op. Istanbul is gebouwd op zeven heuvels, dus maak daar vooral gebruik van voor je Instagram. Pas wel op dat je niet van het dak valt.

Ster advertentie
Ster advertentie