STER Advertentie
STER Advertentie

14 spots in Istanbul voor je Instagram

14 spots in Istanbul voor je Instagram
Unsplash

Dinsdag 30 oktober 2018 - 18:07 uur

|

Door:

Burç

Een lange lijst met interessante bezienswaardigheden die je zeker tijdens een weekje Istanbul moet bezoeken is zo gemaakt, maar laten we eerlijk zijn: stiekem doen we het ook voor de 'gram. Daarom 14 spots in Istanbul die je pagina op Instagram gaan opvrolijken. Kolay gelsin!

1. Sultan Ahmet-moskee en Aya Sophia

Het parkje tussen de Sultan Ahmet-moskee en de Aya Sophia is meestal de plek waar de mooiste shots van deze twee bezienswaardigheden genomen worden. Het meest magische moment is vaak tijdens het ochtend-, middag- of avondgebed, maar zorg in ieder geval dat je klaarstaat terwijl het nog licht is buiten.

2. Grote Bazaar

Geniet van de tijd die je neemt voor je 'gram, want voor je het weet wordt je een lamp, een armband of iets anders aangesmeerd. No worries: dat hoort erbij.

3. Galatabrug

Op de Galatabrug gooien vissers hun hengels uit en onder de brug zitten een paar leuke tentjes waar je het beroemde broodje vis van Istanbul kunt eten. Leuk allemaal, maar leg jezelf eerst vast met een veerboot en een paar meeuwen terwijl de zon volop schijnt óf net onder gaat.

4. Galata toren en de straten er omheen

De straten van Galata staan bekend om hun hippe cafeetjes en winkels, maar vergeet de Galatatoren niet. Je kan er mooie shots maken van jou en de toren, als je de juiste straat uitkiest.

5. Topkapıpaleis

Het Topkapıpaleis is tegenwoordig een museum waar de meest kostbare schatten van de sultans bewaard worden. Die schatten mag je vaak niet fotograferen, maar de tientallen rijk uitgeruste kamers, het mystieke harem en het uitzicht op zee is zeker een paar foto's waard.

6. Tram in Taksim

In Istanbul zijn er genoeg moderne metro's, trams en metrobussen die je met gemak kan gebruiken, maar het is de klassieke tram in Taksim die je op je 'gram wil vastleggen. Ze rijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, dus je hebt genoeg kansen voor een goede foto.

7. Kleurrijke straten van Balat

De wijk Balat valt net buiten het toeristische deel, terwijl hier juist de typische oude huizen van Istanbul staan. De populaire Turkse serie Çukur wordt hier opgenomen, dus het kan zijn dat bepaalde straten volstromen met fans tijdens de opnames. Buiten die paar straten om, zal je Instagram genieten van de kleurrijke huizen, trappen en de oude gebouwen in de smalle straatjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Blending in 👀🍃 This picture was taken in Balat - probably my favourite area in Istanbul. Balat is the traditional Jewish quarter since the Byzantine era and it’s located on the European side of the city. In my opinion, Balat is one of the best places in Istanbul for a local experience. It really feels like time stood still in Balat. Women still gather on doorsteps, while men sit in the tea houses, kids kick balls around in the streets and lines of washing can be seen overhead. In the area, you can also find many trendy cafes, restaurants and antique shops. Must place to visit 🙌🏻 Have you been to Istanbul? And if so, what are your favourite areas to visit? #StoriesFromIstanbul

Een bericht gedeeld door Olga ☼ London & Travel (@liolaliola) op

8. Dolmabahçepaleis

Het Dolmabahçepaleis ligt aan het water en met name de immense paleisdeuren en hekken zijn een verrijking van je 'gram. Het paleis is ooit gebouwd als vervanger van het Topkapipaleis en staat bekend als de plaats waar de door Turken geliefde eerste president Mustafa Kemal Atatürk tot zijn dood op 10 november 1938 woonde.

9. Ortaköy-moskee met Bosporusbrug

De wijk Ortaköy ligt bijna in de schaduw van de Bosporusbrug en daarom is het extra handig voor je Instagram. Zo kan je een mooie moskee met grote ramen vastleggen, met links vissersbootjes en rechts op de achtergrond de Bosporusbrug. En vergeet vooral geen kumpir te eten bij een van de vele kraampjes die er staan.

10. Karaköy

Lonely Planet noemde Karaköy in 2015 de hipste buurt van Istanbul en dat merk je tijdens lunchpauzes, want dan stromen de vele terrasjes vol. Kunst speelt een grote rol in de wijk en daarom is het handig om je camera of mobiel altijd bij de hand te houden.

11. Cisterne van Theodosius

Een ondergrondse wateropslagplaats klinkt misschien niet als de meest romantische plaats om foto's te maken, maar met de juiste lichtval heb je een prachtig shot. Bezoek de Şerefiye Sarnıcı, zoals de Turken het noemen, vooral als het buiten warm is. Beneden is het namelijk altijd lekker koel.

12. Çırağanpaleis

Het Çırağanpaleis heeft ooit twee jaar lang dienst gedaan als het gebouw waar het Ottomaanse parlement zat, maar na twee jaar brvak in 1910 een grote brand uit. Tachtig jaar later werd het een vijfsterrenhotel. Tegenwoordig is het één van de duurste hotels van Istanbul, dus loop niet zomaar binnen voor je Instashoot. Advies: vraag toestemming om foto's te mogen maken.

13. Gouden Hoorn

De Gouden Hoorn is de natuurlijke binnenhaven van Istanbul. Deze inham in de Bosporus is de plek waar veel mensen in Istanbul bij wegdromen en jij dus ook met je camera of mobiel!

14. En tot slot: Ga het dak op!

De titel zegt het al: Ga ergens het dak op. Istanbul is gebouwd op zeven heuvels, dus maak daar vooral gebruik van voor je Instagram. Pas wel op dat je niet van het dak valt.

Populair op FunX.nl

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • Slachtoffer Kaj van der Ree vertelt over misbruik: 'Ik heb seks met hem gehad'

  • Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH'

  • TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

  • Rijkste vrouw van Afrika werd steenrijk door corruptie via Nederland