Lifestyle

Door deze 5 tips wil je meteen op citytrip naar Antwerpen

  1. Newschevron right
  2. Door deze 5 tips wil je meteen op citytrip naar Antwerpen

Wie aan Antwerpen denkt, denkt waarschijnlijk onmiddellijk aan de grote winkelstraat, de gezellige cafeetjes en natuurlijk aan kilo’s Belgische chocola. Maar Antwerpen heeft veel meer te bieden! Geef je citytrip naar Antwerpen een nieuwe boost met de volgende 5 tips:

1. FASHION & VINTAGE

Antwerpen staat bekend als modestad. Het barst van de dure designerwinkels, maar ook als je iets minder te besteden hebt, is Antwerpen een perfecte plek om te shoppen. In de Kloosterstraat vind je gezellige vintagewinkeltjes en met een beetje geluk kom je net langs de Think Twice - een typische Belgische vintageketen - op een dag dat alles 1 euro kost. Dus neem vooral een extra koffer mee!

2. Rondje rust

Hoewel je bij Antwerpen misschien gelijk denkt aan een drukke stad en veel minder aan natuur, heeft de Belgische stad een prachtige rustgevende omgeving. Huur een fiets of leen een stadsfiets en maak een route langs het Rivierenhof in Deurne, het hippe Park Spoor Noord en het rustgevende Sint-Annastrand op Linkeroever.

3. Neem een duik

Ga je met warme temperaturen richting Antwerpen? Dan kun je vast wel wat verkoeling gebruiken. Antwerpen heeft een aantal prachtige plekken waar je rustig een duik kunt nemen. Helaas is de Badboot inmiddels gezonken, maar Antwerpen heeft nog meer prachtige zwemplekken. Middenin het Boekenbergpark in Deurne bevindt zich het Boekenberg-zwembad, een zwemvijver die wordt gezuiverd door planten en dus geen chemicaliën bevat. Aan de andere kant van de Schelde, op Linkeroever, vind je het openluchtzwembad De Molen. Als het iets kouder is, kun je natuurlijk ook kiezen voor een binnenzwembad. Een echte aanrader is het art-décozwembad in de Veldstraat in Borgerhout.

4. Onmisbare concerten

Niet alleen in het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena worden toffe concerten gegeven, maar ook in de kleinere zaaltjes kun je voor een veel lagere prijs losgaan op je favoriete dj of nieuwe talenten ontdekken. Kavka is een jongerencentrum, maar er worden genoeg feestjes voor alle leeftijden gegeven. En daarbij ligt het op een bijzonder mooie plek, op het historische Oudaan in Antwerpen-Centrum. In de zomer vind je daar met een beetje geluk ook nog een leuke zomerbar. Mocht je zin hebben in een groter feestje, kun je ook uitwijken naar de 'grote zus' Zappa.

Een andere toffe concertzaal in Antwerpen is Trix. Hier staan vaak opkomende artiesten in de kleinere zaal geboekt, maar ook artiesten die al veel successen op hun naam hebben, waren in Trix te zien. Zo traden J. Cole, 6Lack, Kid Ink, Ty Dolla $ign en Rae Sremmurd al op in de grote zaal. De Roma is een voormalige bioscoop waar je ook hele toffe concerten kunt bezoeken. Genoeg muzikale hotspots dus!

5. Drankjes en feestjes

Je kunt België niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de typerende bruine kroegen, of zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen: ‘’even op café gaan’’. Op de Ossenmarkt vind je vooral de studenten, maar het Mechelseplein en de Dageraadplaats zijn plekken waar iedereen zich thuis voelt. Ook in Berchem, Het Zuid of Het Eilandje vind je toffe en veel minder toeristische plekjes om een drankje te doen. In de zomer moet je zeker een bezoekje brengen aan de Zomerfabriek. Behalve gezellig drankjes doen op de rauwe buitenplaats, is de kans groot dat je aan het eind van de avond ineens op de dansvloer staat. Dans je graag salsa of kizomba? Dan zul je je tijdens een bezoekje aan Bocadero in de zomer zeker thuis voelen.

Ster advertentie
Ster advertentie