Lifestyle

5 redenen om Essaouira niet over te slaan tijdens je trip naar Marokko

  1. Newschevron right
  2. 5 redenen om Essaouira niet over te slaan tijdens je trip naar Marokko

Wie aan Marokko denkt als vakantieland, zal toch al snel denken aan Rabat, Marrakech, Fez, Agadir of Casablanca. Maar heb je wel eens gedacht aan Essaouira als vakantiebestemming? Het is een van de meest diverse, interessantste, relaxte en gastvrije steden die je je kunt voorstellen. Essaouira is écht een stad voor iedereen: jong, oud, westers, Arabisch, zakenman of hippie. Nog niet overtuigd? Na het lezen van deze 5 highlights wil je so-wie-so gelijk een ticket boeken.

1. Herkenbaarder dan je denkt

Al ben je nog nooit in Essaouira geweest, de kans dat je het wel eens hebt voorbij zien komen in je favoriete films of series is niet ondenkbaar. Zo is Essaouira de plek waar Game of Thrones-karakter Daenerys haar Unsullied-leger voor het eerst ontmoet. Ook Jack Ryan bezocht de stad in één van de afleveringen van de gelijknamige serie. Het lijkt erop dat de stad steeds populairder wordt als filmlocatie. Ook de volgende John Wick-film zal zich hier namelijk afspelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. MUZIEK, feesten en eten

Eén keer per jaar vindt in Essaouira het grootste festival van de stad plaats: Gnaoua Festival. Behalve Gnaoua, de typisch Berberse muziekstijl, hoor je ook allerlei andere typisch Noord-Afrikaanse stijlen en funk, blues, jazz en soul uit zowel Afrika als andere continenten. Een ander festival in Essaouira dat zeker de moeite waard is, is Festival des Andolousies Atlantiques in oktober. Ook buiten deze festivals zijn er in Essaouira verschillende plekken om uit te rusten met een drankje, een hapje te eten of lekker te gaan dansen. Taros, MegaLoft en Beach & Friends zijn echte aanraders.

Houd je niet van feesten, maar wel van lekker eten? Dan ben je in Marokko sowieso altijd aan het goede adres! Ga langs de vismarkt en haal wat verse vis (wees gewaarschuwd: de geur is wel wat aan de heftige kant...). Als je zelf geen zin hebt om te koken, kun je het ook ergens voor je laten klaarmaken.

3. Shoppen

In de Medina vind je alles wat je nodig hebt. Als toerist heb je vaak het gevoel dat je de Medina (binnenstad) niet uit hoeft, maar de Marokkaanse bevolking gaat ook graag naar de Had Dra, de lokale markt, om inkopen te doen. Want daar heb je werkelijk alles - van kasten tot verse munt en van Msemen (Marokkaanse pannenkoeken) tot tapijten.

{instagram https://www.instagram.com/p/BsOiAzHBg3F/ }

4. Mix van alles en iedereen

Als je door de straten van Essaouira loopt, kom je niet alleen locals en typische toeristen tegen, maar ook heel veel hippies. Mensen uit Essaouira zijn ervan overtuigd dat Jimi Hendrix een korte tijd in Diabat, een klein dorpje naast Essaouira, heeft gewoond. Diabat wordt daarom ook wel 'Jimi Hendrix Village' genoemd. Daarnaast dwarrelt er door Essaouira ook een straatartiest rond die zichzelf 'Jimi Hendrix of Essaouira' noemt. Maar ook met de vele andere straatperformances kijk je je ogen uit.

5. SURFPARADIJS

Essaouira wordt ook wel de ‘Wind City of Africa’ genoemd. Het is dan ook niet gek dat het een perfecte plek is voor kite- en windsurfers. Maar ook golfsurfers zijn hier aan het juiste adres. Essaouira heeft zelf een prachtig strand waar zich in de maanden van november tot februari veel surfers verzamelen. Hou je meer van een rustige omgeving? Dan is Sidi Kaouiki, een dorpje verderop, aan te raden. Ben je iets minder sportief aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook een quad of jetski huren. Of als je liever de stereotypes in stand houdt: een ritje op een kameel kan ook!

Ster advertentie
Ster advertentie