Lifestyle

Deze prachtige plekken uit films bestaan echt en hier kun je ze vinden

  1. Newschevron right
  2. Deze prachtige plekken uit films bestaan echt en hier kun je ze vinden

Sommige scènes uit films spelen zich af op zulke adembenemende plekken dat je je afvraagt of ze wel echt bestaan. Bij de films uit het volgende rijtje is dat toch echt het geval. En voor een paar hoef je niet eens zo ver te reizen! Inspiratie voor je volgende vakantie misschien?

lara croft: tomb raider

De mystieke ruïnes van Angkor Thom in Cambodja waren het toneel van verschillende scènes uit Lara Croft: Tomb Raider. Vroeger was dit een van de belangrijkste steden van het oude Khmer koninkrijk en vandaag de dag kan je er zelf rondwandelen.

Game of thrones

Oké, het is geen film, maar in Game Of Thrones komen de meest adembenemende plekjes voorbij. De cast reist de hele wereld over om de perfecte locaties te vinden en veel daarvan kun je gewoon bezoeken:

Het stadje Aït-Ben-Haddou in Marokko, hier bevrijdde Daenerys de mensen van Slaver's Bay.

Dark Hedges in Noord-Ierland a.k.a. Kings Road.

Real Alcázar in Sevilla, Spanje oftewel de Water Gardens.

lord of the rings & the hobbit

In het vredige groene landschap uit de The Lord Of The Rings- en The Hobbit-films worden vandaag de dag speciale tours georganiseerd. Voor Hobbiton moet je wel even in het vliegtuig zitten, het ligt namelijk bij het plaatsje Matamata in Nieuw-Zeeland.

Star Wars

Dichterbij huis vind je Skellig Michael, beter bekend als het eiland waar Luke en Rey elkaar treffen in Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Het eiland ligt in Ierland en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

pirates of the caribbean

De eilandjes St. Vincent en de Grenadines zijn het decor van verschillende scènes van Pirates of the Caribbean. Zo zaten Jack en Elizabeth vast op het eilandje Petit Tabac en ook Wallilabou Bay was een belangrijke locatie. Je vindt deze tropische locatie in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela, vlakbij Barbados.

127 hours

127 Hours, de film over bergbeklimmer Aron Ralston die vijf dagen lang klem zat met zijn arm tussen de rotsen, is opgenomen in Blue John Canyon. De prachtige oranje rotsen liggen in een afgelegen deel van het Canyonlands National Park in Utah, Verenigde Staten.

Jurassic park

De dinoklassieker Jurassic Park uit 1993 is deels opgenomen op Hawaii. Bij Manawaiopuna Falls om precies te zijn. Als je geluk hebt, spot je hier een magische regenboog!

skyfall

De uitgestrekte vallei Glen Coe in Schotland is de plek waar een deel van de drieëntwintigste James Bond-film Skyfall zich afspeelt. Dit is de omgeving van Bond's ouderlijk huis en bij het zien van het verlaten landschap komt het onheilspellende gevoel van de film gelijk naar boven.

Meer foto's

Check ook even het Instagramaccount van Fangirl Quest, zij zoekt namelijk plekjes op waar bekende films en series gefilmd zijn en maakt daar vervolgens een foto van waarin ze de scène verwerkt.

Ster advertentie
Ster advertentie