Lifestyle

Is dit 9-jarige meisje de nieuwe Doutzen Kroes?

foto: Instagram: summerdesnoo
  1. Newschevron right
  2. Is dit 9-jarige meisje de nieuwe Doutzen Kroes?

De Rotterdamse Summer de Snoo is pas negen jaar oud, maar heeft nu al een modellencarrière waar veel volwassen meiden van dromen. Gisteren maakte ze in RTL Boulevard bekend dat ze een driejarig contract aangeboden heeft gekregen in New York. Samen met haar gezin verhuist ze daarom binnenkort naar de grote stad om daar haar modellencarrière voort te zetten. De leeftijd van het model zorgt voor nogal wat discussie, want is ze niet te jong?

schande

Peter R. de Vries maakte in RTL Boulevard de vergelijking met de voetbalindustrie. Daar wordt van schande gesproken wanneer spelers van die leeftijd al op zo'n professioneel niveau werken. Hij spreekt zelfs over het "exploiteren van kinderen" Nikkie Plessen komt voor Summer op en benadrukt dat het echt haar eigen keuze is. "Natuurlijk moet ze kind zijn en goede begeleiding krijgen. Maar zij wil gewoon de nieuwe Doutzen worden", zegt ze in het programma.

wetgeving

Eind vorig jaar werd Summer gevolgd in een aflevering van het NPO-programma Je Zal Het Maar Zijn. Daarin vertelt het meisje over haar snelgroeiende carrière. Ook haar manager kwam aan het woord. Hij ontdekte Summer via Instagram en begeleidt haar nu bij haar opdrachten. Hij vertelt dat een meisje van Summers leeftijd in Nederland volgens de wet tussen de twaalf en zestien keer per jaar mag werken. In Italië, waar Summer vaak opdrachten heeft, gelden die wetten niet.

Jonge modellen

Er zijn meer verhalen over piepjonge modellen. Zo werden er afgelopen zomer foto's gedeeld van de vijfjarige Nigeriaanse Jare, die 'het mooiste meisje ter wereld' genoemd werd. Die titel werd eerder ook al gegeven aan de toen zesjarige Thylane Blondeau. Zij werkt al vanaf haar vierde als model en stond als kleuter al op covers van grote modetijdschriften. Inmiddels is ze zeventien jaar oud en het gezicht van grote beauty- en modecampagnes. Een ander 'mooiste meisje van de wereld' is de Russische Kristina Pimenova. Inmiddels dertien jaar, maar vanaf haar derde (!) al actief als model.

Ster advertentie
Ster advertentie