STER Advertentie
STER Advertentie

Deze 5 dingen mogen niet ontbreken op Chinees Nieuwjaar

Deze 5 dingen mogen niet ontbreken op Chinees Nieuwjaar

Dinsdag 5 februari 2019 - 15:19 uur

|

Door:

Elize

Kung Hei Fat Choi! Oftewel, gelukkig Chinees Nieuwjaar. Chinezen over de hele wereld zullen de komende dagen het jaar van het varken inluiden! Hoe ze dat doen? Deze vijf dingen mogen in ieder geval niet ontbreken:

5. vrij

Vakantie! Het Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lentefeest genoemd, is de belangrijkste Chinese feestdag. Deze periode is een van de weinige dagen dat Chinezen in China vrij nemen (en krijgen). Het is namelijk erg belangrijk om deze dagen met je familie door te brengen!

4. drakendans

De draken- en leeuwendans zijn ook onmisbare tradities op Chinees Nieuwjaar. Bij de drakendans dragen meerdere mensen een lange Chinese draak die van bijvoorbeeld crêpepapier gemaakt kan zijn. Deze draak moet boze geesten verdrijven. 

3. leeuwendans

De eeuwenoude traditie van de leeuwendans brengt geluk en voorspoed. Deze volksdans ziet er spectaculair uit en wordt uitgevoerd door professionals die hun skills hebben geleerd op kungfuscholen. Tijdens de dans moet de leeuw meestal op jacht gaan naar eten. Vaak zoekt de leeuw een krop sla en verslind deze met een speciale dans.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. food

Zoals elke feestdag is een feest niet compleet zonder een goed gevulde eettafel!

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. money

De belangrijkste reden waarom zoveel Chinese jongeren uitkijken naar het Chinees nieuwjaar is het rode envelopje. Dit kleine envelopje dat hongbao of lai sie wordt genoemd, is namelijk gevuld met geld. De traditie is dat alle kinderen tijdens nieuwjaarsbijeenkomsten geld krijgen van hun familie. Dat bedrag kan dus aardig oplopen. De gewoonte is dat je geld in ontvangst mag nemen tot je getrouwd bent. Daarna keren de rollen om en moet je geld geven aan alle kinderen in de familie. 

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

  • Demonstranten vanmiddag de straat op in Amsterdam voor vreedzaam protest

  • Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

  • In deze steden vonden er naast Amsterdam ook demonstraties plaats

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie