Lifestyle

7 redenen waarom je je overstap in Hongkong moet verlengen

  1. Newschevron right
  2. 7 redenen waarom je je overstap in Hongkong moet verlengen

Als je in Azië gaat reizen, is de kans groot dat je moet overstappen in Hongkong. Je kunt dan natuurlijk een halve dag op het vliegveld blijven zitten, maar het is om er een paar dagen aan vast te plakken om Hongkong te gaan ontdekken. Als je een Nederlands paspoort hebt, heb je geen visum nodig en mag je er negentig dagen verblijven. Er zijn genoeg redenen om deze indrukwekkende havenstad niet over te slaan tijdens je Azië-trip!

7 Views

Om te beginnen zijn er in Hongkong een aantal punten waar je een geweldig uitzicht hebt. De stad heeft namelijk een hele indrukwekkende skyline, die je van beide kanten van het water - of vanaf een boot op het water - kunt bewonderen. Op het observatiedeck van het superhoge Sky100-gebouw heb je van achter het glas een 360 graden uitzicht. Adem je liever frisse lucht in terwijl je het uitzicht bewondert? Dan kun je beter de Victoria Peak beklimmen, en no worries dat kan gewoon met een speciale tram. Bovenop deze berg de zonsondergang aanschouwen is een echte aanrader.

6. Instagrammable

Houd je heel erg van foto's maken? Dan kun je in Hongkong je hart ophalen. De stad bruist van de fotogenieke straatjes en gebouwen. Het bekendste Instagrammable pleintje vind je op het Choi Hung Estate. Dit kleurrijke gebouw met basketbalveld, dat al sinds 1960 bestaat, is uit het niets een echte hotspot voor Instamodels geworden.

5 Natuur

Mensen denken bij Hongkong vaak aan drukte, hoge gebouwen en luchtvervuiling, maar de stad heeft ook een andere kant. Hongkong bestaat uit verschillende eilanden en die zijn niet allemaal zo volgebouwd. Op Lantau Island, waar ook de luchthaven ligt, zijn er veel mooie stranden en natuurgebieden te vinden. Maar wil je écht rust en frisse lucht, dan moet je naar Lamma Island, dat te bereiken is per veerboot. In een halve dag kun je een flinke wandeling rond het eiland maken. Onderweg kom je weinig auto's, maar veel stranden, tempels en visrestaurants tegen.

4 entertainment

Ook op het gebied van entertainment heeft Hongkong genoeg te bieden. Je hebt er twee grote pretparken: Ocean Park en Disneyland. Daarnaast zijn er veel gamehallen, waaronder Sandbox VR waar je spellen met een VR-bril kunt spelen. Vermaak jij je liever met karaoke? Bezoek dan een van de vele KTV's, oftewel next level karaokebars, waar je mooie kamers kunt afhuren.

3. Shopping

Of je nu weinig of extreem veel te besteden hebt, voor elk budget valt er wat te winkelen in Hongkong. Alle grote designermerken zijn hier vertegenwoordigd, maar je vindt hier ook kleine exclusieve boetiekjes. Voor koopjes kun je een van de vele indoor- of outdoormarkten bezoeken. De meeste vind je in Mongkok. Hier vind je ook veel winkelcentra die gespecialiseerd zijn in gadgets, speelgoed en games.

2. cultuur

Ben jij meer een cultuursnuiver? Say no more, want ook daarvoor ben je in Hongkong op de goede plek. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Chi Lin klooster en de bijbehorende Nan Lian Tuin, bekijk de typisch Engelse gebouwen uit de koloniale tijd of aanschouw de Big Buddha bovenop een berg op Lantau Island.

1. Food

Hongkong is een paradijs voor foodies. Je kunt het hier zo gek maken als je wil: van de meest exclusieve restaurants tot goedkope streetfood. Op elke hoek van de straat vind je wel een plek om te eten. Elke keuken is hier te vinden, dus ook als je niet van Aziatisch houdt, kun je hier lekker eten. Het leukste aan de foodscene in Hongkong is dat je hier een aantal van de goedkoopste Michelinrestaurants ter wereld hebt. Zo heb je bijvoorbeeld Tim Ho Wan en Din Tai Fung, beide restaurantketens met meerdere filialen. Hier ligt je tafel voor een paar euro vol met de lekkerste dim sum. De kans is alleen wel groot dat je even in de rij moet staan voor een plekje.

Ster advertentie
Ster advertentie