Lifestyle

Kijk je ogen uit in deze 7 steden waar street art next level is

  1. Newschevron right
  2. Kijk je ogen uit in deze 7 steden waar street art next level is

Of je nu een liefhebber van kunst bent of niet, toffe street art kan iedereen wel waarderen toch? Al die kleurtjes, belangrijke maatschappelijke boodschappen die erin verwerkt zitten en dan ook nog eens explosie van creativiteit, zijn een must voor het oog. In Nederland kom je het helaas minder vaak tegen, maar in een hoop andere landen kan je zelfs hele street art tours doen. Bijvoorbeeld in...

1. Kaapstad, Zuid-Afrika

Ben je in the mother city, ofwel Kaapstad, dan mag je de industriële wijk Woodstock zeker niet overslaan! Kijk je ogen uit in de wijk die ooit berucht was en waar geen toerist kwam. Tegenwoordig is het anders dan anders en een broedplaats van creativiteit. Daar komt nog bij dat het grimmige imago plaats heeft gemaakt voor hippe coffeeshops en lekkere eettentjes.

2. Berlijn, Duitsland

De street art-hoofdstad van Europa: Berlijn! Je kunt er met een gids doorheen lopen of zelfs lekker de fiets pakken. Via de Berlin Street Art App krijg je precies te zien welke artiesten wat gemaakt hebben en waar hun kunst te vinden is.

3. Bogota, Colombia

Colombia is het land waar drugsbaron Pablo Escobar vandaan komt, salsa is er niet weg te denken en overal altijd muziek te horen is. Maar wat ook heel opvallend is, is de fantastische street art in de stad Bogota.

4. São Paulo, Brazilie

Overal waar je kijkt zal je street art vinden in São Paulo. Maar wil je echt weten wat de hot spots zijn, dan is het handig om met een gids mee op pad te gaan.

5. Los Angeles, Amerika

Los Angeles geeft je vleugels! Tenminste, het kan, want er is een speciale Insta-wall waar je met engelenvleugels op de foto kan. Maar wil je de echte street art zien, dan is Downtown LA de place to be!

6. Londen, Engeland

Behalve Berlijn, is ook Londen een stad waar street art wat dichter bij huis te vinden is. Voornamelijk in de creatieve wijk Shoreditch. Natuurlijk kan je er ook speciale tours doen, maar zelf ronddwalen, alles bekijken, af en toe een vintage winkel inlopen of spontaan een foodvalhalla tegenkomen, is toch echt wel een aanrader.

7. Santiago, Chili

Ga je naar Santiago, dan is street art echt een onderdeel van de stedelijke Chileense ervaring. Neem goede wandelschoenen mee, genoeg zonnebrandcrème en flink wat water en laat je leiden door straatartiesten die de wijken door en door kennen.

Ster advertentie
Ster advertentie