Lifestyle

Niet-rokers krijgen zes extra vakantiedagen bij dit bedrijf

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Niet-rokers krijgen zes extra vakantiedagen bij dit bedrijf

Iedereen weet dat roken dodelijk is, maar het gaat ook ten koste van je werk als je vier keer dag ongeveer tien minuten een peuk gaat roken én een half uur luncht. Het Japanse bedrijf Piala Inc. heeft daarom een soort win/win-situatie gecreëerd door niet-rokers zes extra vrije dagen te geven. Op die manier hopen ze hun medewerkers te ontmoedigen om te gaan roken.

Extra motivatie

Een woordvoerder van Piala Inc. vertelde The Telegraph dat ze in actie zijn gekomen na een interne klacht dat niet-rokers meer uren werken dan rokers, door de tijd die rookpauzes in beslag nemen. "Een niet-rokende medewerker klaagde over de rokers en de problemen die hun rookpauzes met zich meebrachten. Onze CEO, Takao Asuka, las de klacht en besloot om niet-rokers extra vakantiedagen te geven." Asuka hoopt dat hij zijn medewerkers met deze maatregel extra kan motiveren om te stoppen met roken.

Succesvol

De nieuwe regel die Piala Inc. in september heeft ingevoerd, blijkt succesvol. Er zouden inmiddels al 4 van de 42 medewerkers gestopt zijn met roken. De 25-jarige Shun Shinbaba is daar een van. Hij vertelde CNN Money dat hij ooit een pakje per dag rookte. In de zes extra vakantiedagen is hij van plan te gaan tennissen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie