STER Advertentie
STER Advertentie

Nick hoort na avondje stappen dagelijks treinen van spoor wisselen in zijn oor

Nick hoort na avondje stappen dagelijks treinen van spoor wisselen in zijn oor
Unsplash

Maandag 4 maart 2019 - 19:22 uur

|

Door:

Burç

Heb je dit weekend keihard gefeest en stond je toevallig vlak bij de speakers? Dan had je die avond in je bed mogelijk nog last van een sicke suis in je oren. Dat het nog erger kan, vertelde Nick Strijbos vandaag bij Turn Up. Nick heeft Tinnitus en hoort de hele dag een geluid dat vergelijkbaar is met een trein die van spoor wisselt.

'Dit is waarom de hele dag een piep in je oren zo f*cked up is!'

Tinnitus

Nick vertelde Giorgio en Vanessa dat hij Tinnitus heeft sinds het eerste feestje dat hij bezocht: "Op mijn eerste feestje als zestienjarige kwam een vrij harde vrouwenvocaal in het nummer. Het geluid klapte en sindsdien heb ik de oorsuizen behouden."

Tinnitus is een vorm van gehoorschade waarbij je geluiden hoort, zonder dat er een externe geluidsbron is. Je kan het door verschillende oorzaken krijgen, maar vaak is lawaai de boosdoener.

Zelfmoordneigingen

Nick weet tegenwoordig hoe hij om moet gaan met Tinnitus, maar hij vertelde Giorgio en Vanessa dat het een paar jaar geleden wel anders was: "Nu heb ik redelijk de controle, maar een paar jaar geleden had ik zelfs zelfmoordneigingen. Normaal ben ik van het praten, maar op dat moment niet. Uiteindelijk ging ik toch naar een psycholoog en die heeft mij flink vooruit geholpen."

Gehoorbescherming

De geluiden van de treinwissels heeft Nick inmiddels weten te accepteren en daarom zet hij zich nu in om andere mensen bewust te maken van Tinnitus. Ook jij kan het voorkomen door gehoorbescherming te dragen als je gaat stappen: "Dan zie je er maar minder mooi uit op die avond, maar het maakt je leven wel een stuk makkelijker", aldus Nick.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Tyson Fury vernietigt Deontay Wilder in kampioenswedstrijd

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Jongen (16) doodgestoken in Alphen aan den Rijn, verdachte is 18 jaar