STER Advertentie
STER Advertentie

De waarheid achter je lippen opspuiten: tientallen bedrijven zetten illegaal lipfillers

Donderdag 14 maart 2019 - 14:36 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijf jaar geleden werden er nog amper lipfillers gezet, maar tegenwoordig lijkt de behandeling de normaalste zaak van de wereld te zijn. De populariteit van lipfillers heeft ervoor gezorgd dat er veel illegale behandelaars bij zijn gekomen. Ook zijn er sommige klinieken, schoonheidssalons en zelfs kapperszaken die minderjarigen willen helpen aan vollere lippen, ondanks dat dat volgens de wet verboden is. NOS Stories ging undercover in deze wereld van lipfillers.

lippen vullen bij de kapper

Giorgio en Vanessa spraken in Turn Up! met journalist Nisrine van de NOS. Zij vertelde hoe het onderzoek verliep. Zo ging ze langs bij 'klinieken' die zich soms ook gewoon in een kappers- of koffiezaak bevinden.

'Nisrine van de NOS over de waarheid achter je lippen opspuiten'

Minderjarige

NOS Stories deed zich telefonisch bij bijna honderd bedrijven voor als minderjarige en vroeg of er een afspraak gemaakt kon worden voor het zetten van lipfillers. Bij 35 van de 97 bedrijven was dit geen probleem, als er maar een schriftelijke toestemming van de ouders getoond kon worden. Daarnaast kwam er uit het onderzoek dat zeker 25 van de bedrijven niet de juiste papieren hadden om lipfillers te mogen zetten.

Mis

De 23-jarige Maja is een van de mensen bij wie het mis ging. "Er is zo veel filler ingespoten, dat ik bulten en plekjes kreeg", vertelt ze aan NOS Stories. "Mijn lippen konden het gewoon niet aan en ik kon de filler er zo uitknijpen." Ze liet haar lippen opspuiten door een schoonheidsspecialiste op een zolderkamer. Hoewel dat wel vereist is, was er niemand aanwezig met een medische opleiding.

 

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • WhatsApp krijgt advertenties

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.lifestyle.41294-de-waarheid-achter-je-lippen-opspuiten-tientallen-bedrijven-zetten-illegaal-lipfillers"}