Lifestyle

7 redenen waarom Slovenië een geweldig vakantieland is

foto: Shutterstock: Haidamac
  1. Newschevron right
  2. 7 redenen waarom Slovenië een geweldig vakantieland is

Slovenië wordt steeds populairder als vakantieland en dat is logisch. Het is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke roadtrip die je langs indrukwekkende natuur, gezellige dorpjes en een afwisselend landschap brengt. Nog niet overtuigd? Misschien halen deze zeven redenen je over om een keer naar Slovenië te gaan.

1. Soča

Een van de mooiste plekken in Slovenië is Soča Valley. De rivier Soča staat bekend om zijn heldere water. Hoewel het water te koud is om in te zwemmen, is de paradijselijke omgeving wel reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de rivier. Daarnaast kun je op en langs de rivier allerlei avontuurlijke sporten beoefenen, zoals kayaken, raften en ziplinen.

2. Ljubljana

Bij een stedentrip in Europa denk je al gauw aan steden als Londen, Parijs, Rome of Praag, maar Ljubljana - hoofdstad van Slovenië - is ook een hele goede bestemming. De prachtige oude binnenstad is superromantisch, maar Ljubljana heeft ook een hippe, moderne kant. Daarvoor moet je naar Metelkova, een kunstzinnige wijk die met name 's avonds tot leven komt.

3. stranden

Hoewel Slovenië niet de beste zonbestemming van Europa is, kun je er best mooie stranden vinden. De Sloveense Rivièra bestaat uit verschillende kiezelstranden, indrukwekkende baaien en schattige kustplaatsjes. Een van die dorpjes aan zee is Piran. Een sfeervol en plaatsje met een kleurrijk plein en een gezellige boulevard.

4. spa's

Slovenië staat bekend als een waterrijk land. Naast de vele rivieren zijn er ook verschillende meren en bronnen met thermaal water te vinden. Daarom kun je in Slovenië heel goed terecht voor wat wellness. Er zijn verschillende spa's, maar je hebt er ook natuurbronnen. In Klevevž kun je bijvoorbeeld baden in natuurlijk thermaal bronwater.

5. Slovenian alps

In de Julische Aplen, beter bekend als de Sloveense Alpen, vind je wilde rivieren, imposante bergen en meren met helderblauw water. Ook ligt hier Lake Bohinj, het meer waarlangs je goed kunt wandelen, hiken en fietsen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

6. Lake Bled

Ongeveer dertig kilometer vanaf Lake Bohinj vind je het meer bekende Lake Bled. Een minstens zo prachtig meer, maar wel veel drukker met toeristen. Het kleine eilandje dat in het midden van het water ligt, maakt het een zeer fotogenieke toeristische trekpleister.

7. watervallen

In Slovenië vind je verschillende watervallen. Een van de populairste is de Savica Waterfall in het Triglav National Park, vlakbij Lake Bohinj. Hier valt het water van de rivier Savica van bijna 80 meter hoog. Een perfecte locatie om even af te koelen op een warme zomerdag.

Net zo indrukwekkend is de Kozjak waterval. Een pittoreske plek met blauwgroen water dat wordt omringd door rotsen.

Ster advertentie
Ster advertentie