Lifestyle

Noko (11) is een van de jongste leerling-tatoeëerders van ons land

foto: Instagram: NokoTattoo
  1. Newschevron right
  2. Noko (11) is een van de jongste leerling-tatoeëerders van ons land

Noko Nishikagi is een van de jongste leerling-tatoeëerders van ons land. Deze elfjarige meid heeft het vak niet zomaar van iemand geleerd. Noko is namelijk de dochter van de wereldberoemde Japanse tatoeëerder Gakkin. Hij verhuisde vier jaar geleden samen met zijn gezin van Osaka naar Amsterdam.

Kleine tatoeëerder

Al vanaf jongs af aan heeft Noko toegekeken hoe haar vader anderen tatoeëerde. Het inspireerde haar uiteindelijk ook tot het uitoefenen van deze prachtige kunst. Ze begon al heel jong met tekenen op notitieblokjes en poppen en maakte al snel de overstap op echte huiden.

Komajiro

De eerste tatoeage die Noko zette, was op zesjarige leeftijd bij haar vader. In die tijd tekende ze alleen vogels en katten: "We hadden een rijstvogel die Komajiro heette toen we in Japan woonden en daarom tekende ik die. Mijn eerste tatoeage was Komajiro", vertelde ze vorig jaar aan VICE Asia. Ondertussen heeft ze al meer dan vijf tatoeages op haar vader gemaakt en daar is hij ontzettend trots op.

Nerveus

Bij het zetten van een tatoeage bij haar vader, was Noko niet zenuwachtig. Bij haar eerste klant wel: "Het was nogal eng en ik was zeker nerveus", zei ze tegen VICE. "Ik snap dat een tatoeage voor altijd is en dat ik daarom geen fouten mag maken. Daar werd ik nerveus van."

Insta famous

Noko is inmiddels een stuk verder met haar skills. Ook op het gebied van social media gaat ze keihard. Ze heeft al 112.000 volgers op het Instagram-account dat haar moeder voor haar bijhoudt. Deze insta-famous tatoeëerder werkt tegenwoordig op zaterdagen in de studio van haar vader Gakkin.

Geen tatoeages

Je verwacht het misschien niet, maar Noko heeft zelf nog geen tatoeages. Die wil ze wel, maar dan in mate: "Ik hoef er niet zo veel, want ik hou van zwembaden en warmwaterbronnen bezoeken. In Japan worden mensen met tatoeages daar niet toegelaten. Ik hoop dat dat anders is als ik straks volwassen ben."

Bendes

Het hebben van tatoeages wordt in Japan al snel geassocieerd met het lid zijn van een bende, zoals de Yakuza. Hun leden hebben vaak grote bendetatoeages. Mede daarom wordt er anders gekeken naar mensen met een tattoo. Je hoort vaker dat mensen met tatoeages weggestuurd worden bij zwembaden, warmwaterbronnen en zelfs bij stranden. Laten we voor Noko en haar landgenoten hopen dat het over een paar jaar anders is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie