Music

Drake kan zich vinden in vergelijking met Will Smith

  1. Newschevron right
  2. Drake kan zich vinden in vergelijking met Will Smith

Rapper Drake zegt in een interview met Q Magazine dat hij de vergelijking met Will Smith goed kan begrijpen. Drake en Will Smith acteren, rappen en zijn in beide branches succesvol. De link is dus al gauw gelegd. "Ik ben Canadees en heb jarenlang geacteerd, dat schuif je niet opzij. Toch blijft het me verbazen dat ik ondanks het verleden, één van de meest

respecteerde rappers ben", zegt Drake.

Voordat Drake zijn sporen in de muziekwereld verdiende was hij te zien in de jeugdserie Degrassi: The Next Generation. Hij speelde zeven seizoenen James ´Jimmy´ Brooks. Een groot deel daarvan acteerde hij zittend. Jimmy werd in het derde seizoen in zijn rug geschoten en belandde hierdoor in een rolstoel. Momenteel scoort hij ook goed in de muziek. Deze week vinden we hem terug op de tiende plaats van de XChart met 'Find Your Love'.

Will Smith begon eind jaren tachtig als 'The Fresh Prince' aan zijn rapcarrière. Zijn grote doorbraak volgde een paar jaar later toen de serie 'The Fresh Prince of Bel-Air' om hem heen werd gemaakt.

De overeenkomsten met Will Smith bevestigt Drake. "Het enige verschil is dat mijn hiphop anders is dan die van hem." Will Smith werd als The Fresh Prince bekend met humoristische en vrolijke songteksten. Drake daarentegen is een tikkeltje serieuzer en misschien iets harder in zijn teksten dan zijn oudere collega.

Drake neergeschoten in Degrassi



Will Smith in The Fresh Prince of Bel-Air
Ster advertentie
Ster advertentie