STER Advertentie
STER Advertentie

King Lover vast

Maandag 19 november 2007 - 12:36 uur

ImageDe man die tussen '95 en '97 hits scoorde met Sex On The Beach (samen met T-Spoon) en Feel My Riddim (samen met Skibby), zit vast in een Poolse cel. Aanleiding is een bloedbad dat hij aanrichtte nadat hij en zijn collega-dj Kenneth in het uitgaansgebied van de Poolse stad Wroclaw, werden uitgescholden. Humphrey Mijland a.k.a King Lover wordt beschuldigd van poging tot doodslag en is inmiddels voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Vrijdag 16 november ging hij door het lint, nadat een paar dronken Polen hem uitscholden. Volgens ooggetuigen stak hij daarop in het wilde weg om zich heen en verwondde hij zijn slachtoffers in gezicht, handen, buik en benen. Eén slachtoffer is in levensgevaar. Het verweer dat de mc zou zijn uitgescholden voor neger, kon de Poolse politie niet bevestigen.

Rapper MC King Lover staat bij zijn collega’s hoog aangeschreven. ,,Ik ken hem niet als een agressief persoon,’’ zegt Masta. Hij werkte eerder met King Lover op de FunX hit G-Spot (2002). Producer Malcolm Saro zegt over de mc in AD Rotterdams Dagblad dat King Lover een professional is die heel goed met racistische opmerkingen kan omgaan.

MC King Lover verlegde vier jaar geleden zijn werkterrein naar Polen. Hij had in 1997 zijn grootste succes met de hit Sex On The Beach van de formatie T-Spoon. Hij deed de rap, maar een ander is te zien in de clip. Malcolm Saro: ,,Hij had het er moeilijk mee. Begrijpelijk: heb je een wereldhit, gaan de bekendheid en het grote geld naar een ander.’’

Bron: AD Rotterdams Dagblad

Populair op FunX.nl

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • Kobe Bryant en 13-jarige dochter omgekomen bij helikoptercrash

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • De doodsoorzaak van Juice WRLD is bekendgemaakt