STER Advertentie
STER Advertentie

Perquisite: "Het is treurig gesteld met de Nederlandse politiek"

Dinsdag 23 november 2010 - 17:30 uur

Perquiste is momenteel druk bezig met zijn clubtour door Nederland. Sinds hij als soloartiest door het leven gaat won hij onder andere een Gouden Kalf. Zijn soloplaat 'Across' is inmiddels uit en bevat gastbijdragen van in totaal twaalf vocalisten. Fernando sprak met Perquisite in Start onder andere over Pete Philly, wintersport, politiek en natuurlijk zijn muziek.

Pete Philly
Pete Philly en Perquiste gingen vorig jaar na een aantal succesvolle jaren uit elkaar. Na een jaar als soloartiest stonden ze afgelopen zondag in het tv-programma de Nederpopshow weer samen op het podium. "Het was gewoon zoals vanouds, het ging weer zoals vroeger" zegt Perquisite. Hij heeft het optreden met Pete Philly echter niet gemist en ziet het ook als een afgesloten hoofdstuk. Een nieuw album tussen het duo is  uitgesloten. "Ik heb mijn soloplaat uitgebracht, hij is bezig met zijn soloplaat en los van elkaar kunnen we ook goede dingen maken."

Wintersport
Op de vraag of Perquiste samen met Pete Philly kerst gaat vieren, reageert de producer lachend dat hij nog niet weet of hij wel in Nederland is. Hij is namelijk een liefhebber van wintersport en met name snowboarden. "Ik heb van mijn achtste tot achttiende geskied maar toen ben ik gaan snowboarden. Na de eerste dag wilde ik alleen nog maar snowboarden in plaats van skiën." Perquiste noemt snowboarden een verslaving en is misschien eind dit jaar te vinden op de skipiste.

Politiek
Een onderwerp dat Perquisite op de voet volgt is politiek: "Ik lees elke dag het nieuws en hou het heel erg bij" aldus Perquisite. "Momenteel is het wel treurig gesteld met de Nederlandse politiek. Ik vind het jammer dat de regering zich afhankelijk maakt van een partij die bepaalde bevolkingsgroepen uitsluit". Het feit dat er flink bezuinigd gaat worden op cultuur vindt Perquiste een slechte zaak. Ook het nieuws van de laatste weken rondom de PVV is Perquisite niet onopgemerkt gebleven: "Dat zijn wel gewoon mensen die voor ons in de Tweede Kamer zitten, ik vind dat treurig".

Muziek
Voor zijn solodebuut 'Across' werkte Perquiste samen met zes zangers en zes zangeressen. Dat is een heel proces, zeker met zoveel verschillende artiesten. "De ideeën waar een nummer over gaat maak je meestal samen. Daarnaast zijn de teksten in principe altijd geschreven door de vocalisten." Maar uiteindelijk is het toch een groepsproces: "Ik zat bijvoorbeeld met een beat en dan zit je samen in de studio met de vraag: waar vraagt deze beat om? De tekst moet toch bij de muziek passen". De tweede single Dreams Of Gold' met Jenny Lane is inmiddels een feit.

Luister het complete interview met Perquisite in Start terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/start/start_201011220700.wma{/wmaremote}
Bekijk de onderstaande aflevering van de Nederpopshow. Perquisite speelt live drie nummers, waaronder de tweede single 'Dreams Of Gold' met Jenny Lane. Verder staat Perquisite na een jaar weer op het podium met Pete Philly om het nummer Mistery Repeats ten gehore te brengen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"