Music

AUDIO: Extince neemt nieuwe versie van Spraakwater op

  1. Newschevron right
  2. AUDIO: Extince neemt nieuwe versie van Spraakwater op
Extince, de koning van de Nederhop, was vrijdagochtend te gast in FunX Start. De rapper is terug met zijn nieuwe track ‘Tis nie waar’ waar hij enorm trots op is omdat hij voor het eerst in zijn leven met een echte band heeft samengewerkt. Ook had hij nog een kleine primeur voor Fernando en Veronica, hij liet een stukje van zijn Spraakwater remake horen.

Speciaal voor de 3FM Serious Request-actie en het 15-jarig bestaan van zijn platenlabel Top Notch heeft Extince ‘Spraakwater 2010’ opgenomen met allemaal leuke mensen uit het vak. In Start liet hij alvast een klein stukje van de single horen:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/Extinceprimeur.mp3{/audio}

Extince is maar druk met het 15-jarig bestaan van Top Notch, hij heeft zijn nieuwe single ‘Tis nie waar’ook gemaakt als een soort van tribute. Een tribute voor Top Notch en een tribute voor 30 jaar rap. Extince: “Ik wilde een ode brengen aan de tijd van toen, begin jaren ’80. Aan de muziek die ik luisterde toen ik zelf nog geen rapper was, maar wel sympathie voor de muziek had. Dit was de shit waar ik toen naar luisterde.”

Toen Extince nog een Extinceje was luisterde hij naar muziek die lijkt op wat je hoort in ‘Tis nie waar’. Extince: “Dat was echt een andere tijd, artiesten hadden toen nog geen videoclips en geen foto’s op de hoezen. Ik verstond nog geen Engels, maar zong alles fonetisch mee.” Pas in 1984 dropte Extince zijn eerste eigen rap.

In ‘Tis nie waar’ is de rapper uit Breda te horen met de Kasper van Kooten band en dat is niet voor niets. Extince: “Het was een grote wens van mij. Ik rap al 25 jaar op beats en wilde al tijden iets met een live band opnemen. Ik had al eerder met een live band gespeeld, maar dat was alleen op speciale gelegenheden, ik wilde met ze de studio in. Dus toen belde ik Kasper, met wie ik al eens heb samengewerkt, en die zei ‘ik heb een hele band onder de knop zitten’. Ik was echt heel exited om dit te doen, om te kijken hoe het werkt, om alle instrumenten om de beurt op te nemen. Het was een leuk proces om mee te maken."

Ster advertentie
Ster advertentie