Music

Haal je 2step uit de garage!

  1. Newschevron right
  2. Haal je 2step uit de garage!
In Nederland is 2step een beetje in de vergetelheid geraakt. Grote hits bleven uit, maar in de UK is 2step/garage na 2000 gewoon blijven bestaan. Nu brengt T2 het “oude” geluid weer terug in de UK Charts! T2 is de eerste, die een hit scoort in met een bassline track. Zijn Heartbroken samen met Jodie Aysha staat hoog in de lijsten.

De nieuwe generatie ging eerder ook al aan de haal met het oude drum n bass geluid. Momenteel is de daaruit voortgekomen dubstep ook terrein aan het winnen.

T2 doet het met bassline. Hij is een producer uit Engeland, die elementen gebruikt uit de house scene. Daarnaast ziet T2 gospel en jungle ook als zijn invloeden. De stijl die hij voortbrengt wordt in de UK bassline genoemd. Het is de nieuwe benaming voor de mengeling van 2step en (speed) garage. T2 is de eerste, die een hit scoort met een bassline track. Zijn Heartbroken samen met Jodie Aysha staat hoog in de lijsten.

Half november gaf T2 zijn releaseparty voor de single Heartbroken in een Londonse club. Binnenkort komt er ook een release voor de Benelux.

Gaat deze sound een revival tegemoet? Als dat zo is moeten straks de oude garage tracks van dj Luck, So Solid Crew, MJ Cole en Monsta Boy weer uit de schuur gehaald worden...

Bekijk hier de clip van T2 Ft. Jodie Aysha - Heartbroken.

{youtube}KA_dclFt3O0{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie