Music

Arts Michael Jackson moet terechtstaan voor doodslag

  1. Newschevron right
  2. Arts Michael Jackson moet terechtstaan voor doodslag
Rechter Michael Pastor heeft bepaald dat Michael Jackson's dokter, Conrad Murray, moet terechtstaan voor doodslag. Volgens de rechtbank in Los Angeles is er genoeg bewijsmateriaal om de aanklacht in te dienen. Murray kan hier 4 jaar gevangenisstraf voor krijgen.

Licentie
Pastor heeft gisteren ook bepaald dat Conrad's licentie wordt geschorst. De Medische Staf van Californië heeft de rechtbank twee keer eerder gevraagd om zijn vergunning af te nemen. Hier werd toentertijd geen gehoor aan gegeven. Enkele minuten na het berechten van Murray gaf Pastor hier groen licht voor.

Zonder licentie kan Murray niet aan het werk. Dit heeft grote gevolgen voor de arts. Hij kan hierdoor z'n team met advocaten niet betalen. Conrad's werkgroep denkt dat de rechter dit gedaan heeft om het hem onmogelijk te maken om zichzelf te kunnen verdedigen.

Onderzoek
Rechercheur Orlando Martinez verhoorde Murray twee dagen na de dood van Jackson. Orlando trad eerder in het proces op als getuige. Conrad had hem verteld dat hij Jackson propofol had toegediend om hij niet goed kon slapen. De arts verliet vervolgens de kamer voor enkele minuten.

Toen hij de slaapkamer weer binnenging trof hij Michael levenloos aan. Murray begon met de reanimatie maar had nog geen ambulance gebeld. De aanklager heeft echter aangetoond dat de dokter verschillende andere telefoontjes heeft gepleegd. Het alarmnummer werd pas een uur later gebeld.

Interview met dokter Murray's advocaat


Janet Jackson bij de rechtbank
Ster advertentie
Ster advertentie