Music

Kempi: "Jongeren moeten hun stem laten horen!"

  1. Newschevron right
  2. Kempi: "Jongeren moeten hun stem laten horen!"
Het nieuws dat het voortbestaan van FunX in gevaar is leeft niet alleen onder de luisteraars, maar ook onder de artiesten. Iemand die door de jaren heen op FunX is gedraaid is Kempi. De rapper uit Eindhoven brak door met 'Zoveel Stress', het nummer dat in 2007 op #1 stond in de XChart. Door zijn vele mixtapes en debuutalbum 'De Zoon' is Kempi inmiddels landelijk bekend.

Aashna en Q-Bah spraken in de Avondwinkel met Kempi over het nieuws dat FunX gevaar loopt. De rapper werd op de hoogte gebracht via Twitter en heeft een duidelijke mening: "Ik vind het echt kut en echt niet kunnen. De urban community wordt al zo lang naar beneden wordt gedrukt. Ik had nooit verwacht dat het de politiek zou halen."

De rapper vindt dat FunX niet mag verdwijnen: "Zonder FunX valt een heel groot gedeelte van de hiphop community weg. We hebben altijd een eerlijke stem gehad via FunX. We hebben altijd flexe muziek kunnen luisteren via FunX. Ik heb een artiest kunnen zijn via FunX. Dus als je het aan mij vraagt, FunX mag niet verdwijnen, lang leve FunX!"

Stemmen

Kempi vertelt dat hij voor het eerst in zijn leven gaat stemmen. "Ik denk dat ik deze keer wel ga stemmen. Ik moet me meer gaan verdiepen in de politiek, omdat ik ook iemand ben die klaagt om bepaalde dingen om mij heen." Kempi vindt het heel belangrijk dat de mensen die hem volgen, de jeugd en de aanhang die hij heeft, hun stem laten horen en niet gaan leven naar een systeem!

Luister het complete interview:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/avondwinkel/kempi-stemmen.mp3{/audio}

VIDEO: ook deze rappers gaan stemmen


Ster advertentie
Ster advertentie