Music

Ziggi Recado: “Zonder FunX blijft er niets over”

  1. Newschevron right
  2. Ziggi Recado: “Zonder FunX blijft er niets over”
Vrijdagochtend schoof Ziggi Recado bij Fernando aan in FunX Start om zijn nieuwe single ‘Get Out’ te zingen. De artiest roept iedereen op tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart te gaan stemmen. Hij wil er alles aan doen om FunX te behouden. Ziggy: “Als FunX verdwijnt zou ik dat heel erg k*t vinden.”

“Ik denk dat FunX de enige radiozender is in Nederland die zwarte muziek een kans geeft. Ik zie het als een platform om mensen te bereiken en als FunX verdwijnt blijft er niets over voor de R&B, hiphop en Reggae people.”
Ziggy moet er niet aan denken dat FunX verdwijnt en zorgt er dus voor dat hij meetelt, hij gaat op 2 maart stemmen. Hoe druk hij dan ook is.



Op 15 april komt het derde album van de zanger, met de naam ‘Ziggi Recado’ uit. De nieuwe single 'Get Out' het eerste nummer van de nieuwe plaat die heel anders klinkt dan zijn eerste twee albums. Ziggi vertelt Fernando dat hij zich tegenwoordig een beetje schaamt voor zijn eerste album: “Mijn eerste album is van 2006 en toen was ik net met muziek bezig. Toen klonk het goed. Als ik er nu naar luister moet ik er alleen maar om lachen.”

Ziggy zong vrijdagochtend in Start zijn nieuwe track ‘Get Out’ die ook XTip is. Ben je benieuwd hoe dat klonk? Je kan het hele uur met Ziggy hier terugluisteren:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/ziggistart.mp3{/audio}

'Ergste dag van 2010'

Ziggi wacht ongeduldig op het moment dat zijn nieuwe plaat, die hij zelf geproduceerd heeft, eindelijk uit komt. Hij het album twee keer op moeten nemen, omdat de eerste compleet afgeronde versie verloren ging toen de zanger zijn laptop liet vallen. Ziggi: “Het album was in oktober al klaar en stond af op mijn laptop. Ik was lui en had geen back-up gemaakt. Toen liet ik mijn laptop vallen en was alles weg. Ik heb niet gehuild maar het was wel de ergste dag van 2010 Alsof er iemand dood was.”

Vanaf december heeft Ziggi alles opnieuw op moeten nemen: “Ik ben al maanden bezig in de studio. Drie of vier tracks zijn gelukkig gespaard gebleven omdat ze op een andere plek opgenomen waren. Bijna alles dat nu op het album staat is identiek aan de eerste versie. Twee tracks zijn iets beter geworden, van twee andere tracks denk ik dat de eerste versie beter was..”
Ster advertentie
Ster advertentie