Music

Colonel Reyel kiest Toutes les Nuits als opvolger van Celui

  1. Newschevron right
  2. Colonel Reyel kiest Toutes les Nuits als opvolger van Celui
Momenteel verovert Colonel Reyel de XChart met de FunXhit 'Celui'. Terwijl de Dancehall/Zouk-zanger deze week negen posities stijgt, brengt hij in Frankrijk een nieuwe single uit.

Begin deze maand kwam de videoclip van Colonel Reyel's tweede single Toutes les Nuits uit. De video trapt af met zijn hitsingle Celui, maar gaat al snel over op het romantische karakter van de nieuwe track.



Herkomst

Colonel Reyel komt oorspronkelijk van het Caribische eiland Guadeloupe. De zanger maakt sinds 1990 deel uit van de Septentrional Crew. In 2004 koos de groep voor de overstap naar dancehall en bleken daar direct erg succesvol in te zijn.

Solo

Een aantal leden van Septentrional Crew gingen in 2008 solo, zo ook de Colonel. De zanger maakte naam door verschillende mixtapes en werd daarom in 2010 gevraagd om een single te maken voor een Ragga Zouk compilatie cd. Dat werd uiteindelijk zijn grote doorbraak Celui.

Celui

In Frankrijk stond Celui strak bovenaan in de hitlijsten en in België werd het een top 10 hit. Bij FunX stijgt de track nu richting de hoogste posities. Deze week vindt je Colonel Reyel met Celui op de 14de positie van de FunX XChart.

Ster advertentie
Ster advertentie