STER Advertentie
STER Advertentie

Riza presenteert videoclip 'Omdat Ik Moslim Ben'

Zondag 8 mei 2011 - 06:00 uur

|

Door:

Burç

Riza, omdat ik moslim benRiza lanceert deze week de videoclip van 'Omdat Ik Moslim Ben'. Zijn nieuwe single is een statement van respect voor je medemens. “Moslim of niet moslim, maak je niet zo druk om wat andere mensen van je denken. Leef voor je eigen geluk, maar probeer ook iets meer open te staan voor het geluk van een ander," aldus de artiest.

Negatief

Het viel Riza op dat er tien jaar lang negatief wordt gesproken over de islam, maar dat bekende moslims daarbij geen steun zijn voor hun geloofgenoten. Het frustreert de moslim in Riza dat niemand zegt "heel erg wat er allemaal gebeurd in de wereld, maar het heeft niets te maken met de liefde, het geluk en de rust die ik en vele andere moslims in ons geloof vinden”.

Steun

Met 'Omdat Ik Moslim Ben' wil de dj, columnist en cabaretier een verandering in het huidige religieuze klimaat brengen. Hij vindt het tijd om een wind laten waaien, waardoor men trots kan zijn om te laten zien hoe gelukkig ze zijn en hoeveel steun ze hebben aan hun geloof.Moslim

Riza is van Nederlandse afkomst en besloot in 2001, na een half jaar doorgebracht te hebben in Zuid Afrika, moslim te worden. Hij is praktiserend moslim, maar naar eigen zeggen niet bijzonder streng. "Ik werk als muzikant in clubs, maar probeer ik bijvoorbeeld wel elke vrijdag in de moskee te zijn."

Gezegend

'Omdat Ik Moslim Ben' is een project waar de FunX dj negen maanden aan gewerkt heeft. Hij is erg tevreden met het eindresultaat. "De single is uiteindelijk precies geworden wat ik wilde. Ik voel me gezegend dat ik in een positie zit om onafhankelijk muziek te mogen maken. Op die manier hoef ik me niet druk te maken over het aantal boekingen, als ze weten dat ik dankbaar ben voor de Islam in mijn leven."

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Onrust in Turkije na invoering controversiële nieuwe wet

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Jada Pinkett (46) post sexy bikinifoto om man Will Smith terug te pakken