Music

David Guetta huurt beveiliger in tegen hackers

  1. Newschevron right
  2. David Guetta huurt beveiliger in tegen hackers
David Guetta heeft een ex-beveiliger van het Pentagon in de hand genomen, nadat een demoversie van 'Where Them Girls At' online werd gepost door hackers. De Franse dj was hierdoor genoodzaakt om de originele single met Flo Rida en Nicki Minaj vervroegd uit te brengen.

WiFi

De hackers hebben de demoversie gestolen via de draadloze WiFi verbinding tussen Guetta en zijn werkstudio. Via deze internetverbinding stuurt de dj tracks naar zijn studio-engineer. De politie vermoedt dat de hackers in een auto voor zijn studio zaten.

Brutaal

Het meest brutale aan de overval was dat de hackers, kort na de diefstal, hun eigen remix van 'Where Them Girls At' online hebben verspreid onder de naam van David Guetta. De 43-jarige noemt de diefstal een groot probleem. "Our job as producers is to make the music sound as good as possible. If you put a demo on the net and people say it was the finished version then they're going to say it sucks. I really hate that."

Usher-hack

Het is niet de eerste keer dat David Guetta geconfronteerd wordt met hackers. Hij vertelt BBC dat hackers in het verleden al meerdere trucjes hebben geprobeerd. Zo kreeg hij ooit een e-mail van iemand die beweerde dat hij Usher's studio-engineer is. In het mailtje stond 'Hey it's me, I need you to download those vocals.' Als de dj dat bestand had gedownload, dan konden de hackers in zijn computer komen en al zijn onafgemaakte tracks stelen.

Akon

David Guetta's goede vriend Akon moest ooit een heel album opnieuw maken. Bijna alle nummers van Akon's album waren uitgelekt. Doordat zulke situaties steeds vaker voorkomen heeft David Guetta besloten om een beveiliger aan te nemen. Hij moet voorkomen dat demo's en nieuwe tracks van de Franse dj te vroeg op het internet belanden.

Teaser: David Guetta - Where Them Girls At (Ft. Flo Rida & Nicki Minaj)

Ster advertentie
Ster advertentie