Music

Wereld herdenkt dertigste sterfdag Bob Marley

  1. Newschevron right
  2. Wereld herdenkt dertigste sterfdag Bob Marley
De wereld staat vandaag stil bij dertigste sterfdag van Bob Marley. FunX Start besteedde vanochtend aandacht aan het overlijden van de legendarische reggaezanger. Zo vertelde FunX dj Fernando onder andere over de inspirator Bob Marley. Hij gaf andere reggae artiesten een stem in de muziekwereld, maar inspireerde ook vele anderen waaronder Eddy Murphy.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/start/BobMarley-2011-30jaardood.mp3{/audio}

Eerbetoon

Rond de sterfdatum van Bob Marley staan vaak tributeconcerten en optredens gepland. Zo gaat vanavond de reggae-musical 'Rastaman Vibrations' van start in Rotterdam. De musical is gebaseerd op de grootste hits van reggaelegende. In de Amsterdamse Melkweg brengen de Rootsriders een laatste eerbetoon aan Bob Marley. Hiermee sluiten ze het project Tribute2BobMarley af, waarvoor ze vijf jaar lang toerden.

Rita Marley

Op het YouTubekanaal van Bob Marley is een interview met zijn vrouw Rita geplaatst. Ze vertelt daarin over de jonge jaren van de reggaezanger. De gelukkige momenten in hun soms arme en bijna uitzichtloze situatie staan hierin centraal.



De Amerikaanse website WatchMojo plaatste onlangs een zeven minuten durende reportage over het leven en de carrière van Bob Marley.

Ster advertentie
Ster advertentie