Music

Ziggi Recado voelt waardering voor reggae

  1. Newschevron right
  2. Ziggi Recado voelt waardering voor reggae
AUDIO: Ziggi Recado vertelde dinsdagochtend in Start over zijn spectaculaire optreden op het Dunya Festival, over de internationale release van zijn album, over het benefietconcert Reggae 4 Japan en zijn nieuwe single Mary.

Gruwelijk

Het dak van het zonnige Dunya Festival ging er afgelopen zondag volledig af met de reggaevibes van Ziggi Recado. Er werd volop getwitterd over het spectaculaire optreden van de reggaezanger. Ziggi vond het heel gezellig en was dolenthousiast. "Gruwelijk! Normaal is Rotterdam een beetje moeilijker publiek, maar met de zon en alles erbij was het los man! Everybody was on!"

Japan

Ziggi Recado vliegt vrijdag naar New York voor het benefietconcert Reggae 4 Japan, want wat maar weinig mensen weten is dat de reggaemarkt in Japan één van de grootste is ter wereld. "Reggae heeft een nauwe band met Japan, veel mensen weten dat misschien niet, maar de eigenaren van VP Records zijn Japanners. Voor hun is het dan ook een voor de hand liggende stap om zo'n concert te organiseren."

Vereerd

Grote reggae en dancehallartiesten zoals Damian Jr. Gong Marley, Etana, Mr. Vegas en Tarrus Riley verzorgen tijdens Reggae 4 Japan korte optredens. Onze eigen Ziggi Recado zit ook in de line up. Voor hem is het een uitgesproken kans om zijn album te promoten, gezien de hele internationale pers aanwezig is. De zanger vindt het een hele eer om in New York te mogen optreden. "I feel honoured, ik ben blij dat ze het daar wel waarderen, want het is in Nederland niet altijd zo makkelijk. Dus dingen van de grond krijgen buiten Nederland is positief."

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/start/ziggi-recado-funxfm.mp3{/audio}

Mary

Ziggi Recado releast later deze week de officiële videoclip van Mary. De single staat op zijn derde album dat de eigen naam van de zanger draagt. Blijf FunX.fm in de gaten houden voor de video. Tot dan kan je genieten van de akoestische versie van Mary.

Ster advertentie
Ster advertentie