Music

Ntjam Rosie gaat internationaal en lanceert Morning Glow

  1. Newschevron right
  2. Ntjam Rosie gaat internationaal en lanceert Morning Glow
De zomer van Ntjam Rosie krijgt een extra boost nu ze genomineerd is voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Daarnaast lanceerde de zangeres onlangs de videoclip van Morning Glow, komt haar album in Azië uit en staat ze 9 juli op het North Sea Jazz festival.

De internationale deuren worden vandaag geopend voor Ntjam Rosie. Haar laatste album ELLE is bij Sweet Soul Records gelanceerd in Japan. Inmiddels is ook interesse getoond uit Engeland voor de cd waarop ze zich liet inspireren door de jazz-, soul- en pop-invloeden van onder andere Stevie Wonder en Miriam Makeba. Verder valt de cd vooral op door de Afrikaanse en Braziliaanse muziekinvloeden.



Jazz=saai

Ntjam Rosie werd in Kameroen geboren, maar verhuisde op jonge leeftijd al naar Nederland. Haar eerste liedjes schreef ze op 14-jarige leeftijd in Maastricht. Een aantal jaren kwam ze in Rotterdam te wonen waar ze haar muzikaliteit verder ontwikkelde. Ntjam schreef destijds vooral pop en r&b tracks, want jazz vond ze in eerste instantie maar saai.

Latin

Aan het Rotterdamse conservatorium stapte Ntjam Rosie van popmuziek over op het latingenre waarin invloeden zitten verwerkt van jazz en soul. Muziek van Caetano Veloso, Djavan en andere Brazilianen bleken een ware verademing voor de zangeres. Ntjam vond Braziliaanse muziek de perfecte samenkomst van Afrikaanse ritmiek, Westerse harmonieën en de melodie van inheemse bewoners. Om die reden besloot ze haar lievelingsmuziek ook te verwerken op het ELLE album.

Ntjam Rosie heeft een groot deel van het album zelf geschreven. Op die manier bewijst de creatieve duizendpoot dat je vandaag de dag ook verantwoordelijk kan zijn voor je eigen succes.

Ster advertentie
Ster advertentie