Music

Rolf Sanchez: “Mijn glimlach is mijn XFactor”

  1. Newschevron right
  2. Rolf Sanchez: “Mijn glimlach is mijn XFactor”
Toen een fan op zijn verjaardag met een ontbijt voor de deur stond dacht Rolf wel even ‘beetje eng’. “Maar ik ben vriendelijk”, zegt de halve finalist van XFactor vanochtend in Start. Fernando merkte op dat hij vooral bekendstaat vanwege zijn Coolgate smile. Rolf moet hard om die opmerking lachen, maar noemt zijn glimlach wel zijn grootste XFactor.

Spaanstalig
Wat Rolf verder uniek maakt en onderscheidt van de rest is het feit dat hij Spaanstalig zingt. “Er is nog nooit iemand geweest die Spaans zingt tijdens XFactor”, vertelt de zanger. Simon Cowell adviseerde Rolf ook: “Go latin!”. Toch was het vooral het advies van Gordon waar Rolf veel aan had. “Gordon heeft veel dingen uit me gehaald die ik zelf niet zou durven… We ontdekten dat als ik iets Spaans zong, dat het goed werkte. Gordon bracht in de halve finale een tekstschrijver uit Zuid-Afrika mee. We moesten een track kiezen voor de finale. De tekstschrijver zei meteen: Ave Maria van David Bisbal”. Hij besloot ook de derde achternaam van zijn moeder voortaan te gebruiken: Sanchez.

Familie
Tijdens XFactor is de band met zijn ouders nog veel sterker geworden. Rolf: “Mijn ouders hebben me heel erg gesteund. Ik weet dat ze heel veel van me houden, ik zou dood voor ze gaan, ik weet wat ik aan ze heb nu. De band was altijd al goed, ik ben altijd open eerlijk met mijn ouders. Bij mijn moeder moet ik wel altijd even nadenken hoe ik het breng, aangezien ze Dominicaanse is…"

{audio}http://download.omroep.nl/funx/start/Rolf-Start.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie