Music

Leona Lewis en Avicii leggen ruzie bij en lanceren Collide

  1. Newschevron right
  2. Leona Lewis en Avicii leggen ruzie bij en lanceren Collide
VIDEO: De ruzie tussen Leona Lewis en Avicii lijkt gesust nu de videoclip van 'Collide' als gezamenlijke productie is uitgebracht. Eerder deze maand ruzieden de artiesten nog om het liedje op Twitter.

Geen toestemming

De Twitterruzie ontstond nadat Leona Lewis en haar platenmaatschappij onrechtmatig gebruik hadden gemaakt van Avicii's track 'Fade Into Darkness'. De sample werd gebruikt in het nummer Collide, de nieuwe single van de Britse zangeres. De populaire dj had geen toestemming gegeven, wist van niets en stond ook nergens op de single genoemd.

Gesust

De platenmaatschappij van Avicii, Ministery of Sound, dreigde met rechterlijke stappen, maar zag daar onlangs vanaf. Waarschijnlijk heeft een flinke financiële vergoeding en de vermelding van Avicii de zaak gesust.

Hits

Of is de ruzie toch nog niet over? Avicii lanceerde vorige week al de videoclip van Fade Into Darkness. Dat terwijl de clip van Collide deze week in première ging. Het wordt dus een wedstrijd tussen het origineel en de gesamplede versie. Qua hits loopt Leona al binnen drie dagen ver voor. Meer dan twee miljoen hits tegenover de 200.000 van Avicii is een groot contrast. Bekijk beide videoclips en kies jouw favoriet!






Ster advertentie
Ster advertentie