Music

Bluey Robinson van Raymann naar Coming Back

  1. Newschevron right
  2. Bluey Robinson van Raymann naar Coming Back
De Zuid-Londense Bluey Robinson bracht onlangs de funky videoclip uit van de nieuwe single 'Coming Back'. De meesten van ons leerden de 22-jarige afgelopen weekend kennen in de late night show van Jörgen Raymann. De zanger was direct na het optreden één van de meest besproken onderwerpen op Twitter.

Coming Back

De videoclip van Coming Back staat in het teken van plezier. De glimlach van Bluey Robinson lijkt bijna permanent in de nieuwe video. We zien hoe de Britse zanger in een busje springt, midden op straat fiets en uiteindelijk romantisch zingt voor de vrouw die hij eerder thuis achterliet.



Invloeden

Bluey Robinson wordt gezien als één van de grootste upcoming talenten. Critici noemen de Bluey sound een combinatie van Prince, Otis Redding, The Jackson 5, Cee-Lo en een beetje van Bruno Mars. Zelf noemt hij het een combinatie van Britse persoonlijkheid met invloeden van zijn favoriete artiesten.

Zweeds/Brits

Bluey groeide op in Zuid-Londen, maar werd geboren in Zweden. Hij heeft een Zweedse moeder en een Brits/Trinindadse vader. Door de jaren heen leerde hij zichzelf liedjes schrijven, instrumenten bespelen en verpletterende optredens neerzetten.



Muziekcarrière

Het begon jaren geleden als Bluey de gitarist, jaren later probeerde Bluey het in een r&b groepje met schoolvrienden. Hij sprong er ver bovenuit en uiteindelijk kwam het zo ver dat de groepsleden hem dwongen om solo te gaan. Bluey herinnert het zich nog als de dag van gisteren, "het was echt erg man, ik heb erom moeten huilen."

Master Shortie

In 2009 nam Bluey als solo-artiest wat tracks op met een vriend uit Zuid-Londen. Dankzij hem maakte hij kennis met de upcoming producer Master Shortie. Samen lanceerden ze 'I Know' op YouTube en bereikten daarmee binnen korte tijd 100.000 hits. Uiteindelijk klopte zelfs r&b producer/zanger Ryan Leslie aan om er een remix van te mogen maken. Vervolgens raakte de carrière van Master Shortie in een stroomversnelling na het succes van zijn producties voor Tinie Tempah (Pass Out en Frisky).



Bluey goes solo

In de tussentijd heeft Bluey zich gericht op het opbouwen van een fanbase in de undergroundscene van Londen, Parijs en New York. Op de straten van Londen namen ze een aantal video's op voor YouTube, die al snel op een half miljoen hits zaten. Daarna ging het snel. Bluey werd uitgenodigd door de BBC en sierde de cover van RWD magazine met Tinie Tempah en Devlin. Bluey Robinson werd kort daarna getekend door Sony. De jonge zanger is de laatste tijd vaak te vinden in de studio waar hij werkt aan zijn debuutalbum. Ook tourde hij met z'n vriend Tinie Tempah.

10 jaar Raymann Late Night

Op 11 september maakte Bluey Robinson zijn opwachting in '10 jaar Raymann Late Night'. Hij zong hier zijn vorige single Showgirl. Het optreden veroorzaakte een Twitterexplosie met steeds dezelfde vraag 'Wie was die jongen bij Raymann?!!' Bluey Robinson dus...

Ster advertentie
Ster advertentie