Music

Autowasser Landau wint America's Got Talent

  1. Newschevron right
  2. Autowasser Landau wint America's Got Talent
Landau Eugene Murphy is dit jaar de grote winnaar van America's Got Talent. De autowasser wist zowel de jury als het publiek vanaf de dag van de audities te verrassen. Hij kwam vrolijk en nonchalant het podium op met kauwgom in zijn mond.

Verrassend
Na zijn introductie begon de 36-jarige Murphy een oud nummer van de beroemde Frank Sinatra te zingen. De jury glimlachte van oor tot oor en hij kreeg het hele publiek achter zich. Landau werd met zoveel complimenten overgoten dat hij uiteindelijk zijn tranen niet kon bedwingen.

Prijzen
Murphy wist uiteindelijk de finale te bereiken en deze ook te winnen. Hij hoeft nu nooit meer auto's te wassen en kan zijn passie voor het zingen als beroep gaan uitoefenen. Hij heeft maar liefst 1 miljoen dollar gewonnen en staat als hoofdact geboekt in de Caesar's Palace in Las Vegas. Hij gaat zich vooral richten op de oudere muziekstijlen zoals big band. Landau houdt niet van moderne electronische muziek.

Problemen
Landau heeft een lastige periode in zijn leven achter de rug. Hij verliet zijn woonplaats in West Virginia in zijn jonge jaren nadat zijn ouders waren gescheiden. Zijn moeder verhuisde naar Detroit waar ze met haar vriend ging samenwonen. Toen Murphy 20 was, ging het koppel uit elkaar waarna zijn moeder weer naar de oude woonplaats verhuisde met zijn jongere broer. "Ik was daar helemaal alleen. Ik kon nergens heen", vertelde hij in een interview na de finale. Hij sliep in zijn auto en onder bruggen. Zijn trots weerhield hem van het vragen om hulp aan zijn zussen. "Ze waren al getrouwd en ik wilde niemand lastig vallen". Toen zijn zussen hier achter kwamen, vroegen ze of hij bij hun wilde komen wonen. "Mijn leven was een grote achtbaan tot nu toe", voegde Landau er nog aan toe.

Bekijk hieronder een aantal voorrondes en de finale.









Finale optreden


Complete finale + uitslag
Ster advertentie
Ster advertentie