Music

CritiX: "Liever te dun, dan te dik"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Liever te dun, dan te dik"
"Je kunt beter te dun dan te dik zijn", dat zei topmodel Natalia Vodianova in een speech op het Vogue Festival in Londen. Het werd haar niet in dank afgenomen door het publiek, want modellen die te weinig eten, zijn een issue in de mode-industrie. Ze worden vaak gedwongen om te dieten, zodat ze exact de juiste maat te hebben. Ben jij het met Vodianova eens? Of vind je het onzin?

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: 'Ik ben liever te dun dan te dik'. Frapant was dat alle bellers in de radioshow CritiX het oneens zijn met de stelling, maar zo'n 65% van de stemmers was het aan het einde van de dag eens met Vodianova.

Reacties

Uit een onderzoek onderzoek van de University of Bath blijkt dat dunne modellen vrouwen het meeste aanspreekt, maar dat blijkt niet uit de reacties op de stelling.

Roos: Doe mij maar te dik. Veel mooier.
Marie-Louise: Ik ben internationaal model geweest. En sindsdien ben ik 30 kilo aangekomen. Ik voel me veel beter en mijn botten steken niet zo uit.
Cheryl: Ik zie er liever niet uit als een stokje. Dan maar te dik.
Stephanie: Bij te dun denk ik aan anorexia.
Gailtje: Ik ben op dieet. Maar te dun zijn, wil ik ook niet.
Kim: Je moet gewoon een normaal gezond gewicht hebben.
Anne: Iets met 'te' ervoor is nooit goed.

In de radioshow met Q-Bah kwamen met name mensen aan het woord, die houden van een maatje meer.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44514201&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie