Music

Wat als Nielson niet wint?

  1. Newschevron right
  2. Wat als Nielson niet wint?
Nielson is één van de zeven finalisten die nog meedoet aan het programma De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Op 27 augustus is de laatste uitzending live te zien op Nederland 3. Niels Littooij wordt gezien als de grote kanshebber, maar wat als hij niet wint? Dat en meer vertelde Nielson vanochtend in de FunX ochtendshow.

Beauty & The Brains

De 22-jarige zanger heeft de wind mee sinds zijn deelname, want de single Beauty & The Brains doet het erg goed. Het nummer dat hij tijdens het programma uitbracht, heeft een week op #1 in de iTunes chart gestaan, staat nu hoog in de Single Top 100 en is bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube. "Als dat een voorbode mag zijn voor mijn volgende singles, dan ga ik lekker zelf verder. Of ik win of niet, ik ga er in ieder geval niet mee stoppen."

Band

Nielson is niet van plan om na de show solo met een gitaar op het podium te gaan staan. Hij is zelfs al op zoek naar een band, voor als hij geboekt wordt voor grotere festivals. "Ik ben nu al aan het kijken wie er bij me past. Ik ben een vrolijke, enthousiaste gast, dan moet je goed kijken wie er qua persoonlijkheid en muzikaliteit goed bij past."

{source}
<iframe width="550" height="413" src="http://www.youtube.com/embed/hn3UxmWPQzM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Nederlands of Engels?

Nielson valt in het programma op omdat hij altijd in het Nederlands zingt. De zanger vertelt dat hij zich in zijn eigen taal beter kan verwoorden en Nederlandstalige nummers als een uitdaging ziet: "want wat is er mooier dan een mooi Nederlands liedje te schrijven, dat is bijna niet te doen en dat maakt het leuk om te doen." Toch sluit hij Engels niet uit. "Engels kan nog wel komen, maar dat zal als songwriter zijn."

Zenuwachtig

Nielson oogt in De Beste Singer/Songwriter van Nederland vaak erg relaxt, maar vertelde vanochtend in de FunX ochtendshow dat het tegendeel waar is. "Dat is mijn geluk. Ik hoor vaker dat ik er niet gespannen uit zie of niet zo zenuwachtig overkom. Maar ik ben het eigenlijk best wel snel."

Gers of Sef?

Jason Mraz is de artiest waar Nielson het meest naar opkijkt. Hij is fan omdat Jason volgens hem hele vrolijke meeslepende muziek maakt en over de meest verdrietige dingen een vrolijk liedje kan maken. Een samenwerking met hem zou Niels zeker niet uit de weg gaan. In Nederland staan twee rappers in elk geval op zijn lijst voor een mogelijke samenwerking:"Sef lijkt me wel tof of misschien Gers?"

Nielson in FunX Start

{audio}http://download.omroep.nl/funx/audio/Nielson.mp3{/audio}


Ster advertentie
Ster advertentie