Music

Debuutalbum MC Fit komt 31 mei uit

  1. Newschevron right
  2. Debuutalbum MC Fit komt 31 mei uit
MC Fit heeft zijn debuutalbum 'Glen Faria' eindelijk afgemaakt. Het soloproject dat de naam van de Flinke Namen-rapper draagt, verschijnt op 31 mei. In een interview met State Magazine laat de rapper weten dat het nog ongewoon voelt: "Het is echt een geheel geworden. Ik moet nog steeds wennen aan het idee van losse singles voor dit project."

Boodschap

Je leerde Fit's soloproject bij FunX kennen door de singles Probleem en Laat Maar Komen met Jayh, maar onlangs releasde hij ook de videoclip van Duurt Te Lang. Ondanks het succes van de tracks vraagt de rapper zich weleens af of zijn boodschap aankomt bij de fans: "Ik hoor van veel mensen dat een track als Laat Maar Komen bijvoorbeeld, pas na een paar keer luisteren echt aankomt. Ik denk dat dit voor het geheel ook geldt. Dingen moeten bezinken."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/IscOIrEvkR0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Sef, The Opposites en Morgan Avenue

Fit vertelt verder in het interview met State hoe hij hulp heeft gehad van The Opposites en hoe belangrijk de invloed van Sef was. "Ik twijfel veel over de muziek en dan zit ik bij Twan in de auto, die gewoon zegt: ‘Niet zeiken, die tracks zijn hard’.” Voor de productie klopte Fit aan bij het duo van Morgan Avenue. "Wij beginnen in de studio volledig blanco aan een track. Daarnaast beginnen zij ook vanuit piano te schrijven, zo werk ik ook het liefst."

Vader Fit

Het zoontje van Fit is de rode draad van zijn album en staat daarom ook op de albumcover. "Wanneer je het album hoort, zal zijn aanwezigheid je opvallen. Hij is zo belangrijk voor me en komt dan ook in veel teksten terug. Daarnaast ben ik gewoon vader, ik ben geen young cat meer en heb denk ik ook een volwassen plaat gemaakt."


Ster advertentie
Ster advertentie