Music

Rapper Scrappy W eerst geboycot, nu grote hit

  1. Newschevron right
  2. Rapper Scrappy W eerst geboycot, nu grote hit
Scrappy W en Bryan B hebben veel commotie veroorzaakt in Suriname met hun nieuwe single Tien Koeien. De track is het gesprek van de dag in de Surinaamse politiek, omdat het de zere vinger legt op een gevoelig onderwerp, namelijk gemengde relaties.

Scrappy W's single Tien Koeien gaat over een verboden relatie tussen een Hindoestaan en een Creool. Volgens de Surinaamse rapper is de commotie ontstaan door een aantal scherpe woorden die hij in de track gebruikt en doordat het onderwerp gemengde relaties bij sommige groepen nog steeds een taboe is in zijn land. Volgens hem weigerden een aantal radiostations om het nummer te draaien, door die scherpe woorden die hij gebruikt. Inmiddels zijn ze volgens Scrappy bijgedraaid: "Na de hele drama in Su hebben ze toch besloten om het te draaien. Het is nu een hit in Suriname."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Tien Koeien is de afgelopen tijd vaak in het Surinaamse nieuws geweest en zelfs in het parlement hebben bepaalde leden het aangehaald. In een tv-programma noemden een aantal politici de track "een onethisch en stigmatiserend lied, waarin Scrappy alleen maar Hindoestanen kwetst."

Scrappy kan weinig met de ophef, maar de commotie heeft zijn muzikale carrière goed gedaan. "Het heeft mijn carrière geboost. Ik heb een groter publiek bereikt, bijna heel Suriname." De samenwerking met Bryan B, de zanger die een miljoen euro won als winnaar van The Winner Is..., noemt Scrappy een goede combinatie: "Hij heeft zeker een grote bijdrage geleverd."

Ster advertentie
Ster advertentie