Music

Hoe dakloze Spree Wilson bij Afrojack kwam

  1. Newschevron right
  2. Hoe dakloze Spree Wilson bij Afrojack kwam
Zanger Spree Wilson duikt ineens overal op in de media, nu hij te horen is op de nieuwe hitsingle The Spark van Afrojack. Fernando sprak de Amerikaanse singer/songwriter en hoorde aan hoe Spree ooit dakloos was en hoe het geluk hem aan Afrojack hielp.

Dakloos

Spree Wilson vertelde Fernando dat hij een periode op straat heeft gewoond, omdat hij naar New York City vluchtte: "Ik was het helemaal zat in Atlanta. Ik verkocht mijn auto, pakte een tas en mijn gitaar en ging naar New York, maar ik kon geen slaapplek vinden." Zo erg vond Spree dat niet: "Zolang ik veilig was en de stad kon verkennen, wist ik dat het goed zat."

Q-Tip

Een week nadat Spree dakloos was, kreeg hij een telefoontje van een vriend uit Atlanta: "Niemand belt mij zo vroeg, dus ik wist dat er iets aan de hand was." Hij kreeg te horen dat iemand hem wilde spreken. Dat bleek uiteindelijk Q-Tip te zijn met wie hij kort daarna langs allerlei platenmaatschappijen ging. "Ik moest overal auditie doen en uiteindelijk koos ik voor Jive."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Afrojack

Het avontuur bij Jive was voor Spree van korte duur, dus hij ging weer dagelijks langs bij platenmaatschappijen om te kijken of ze werk voor hem hadden. Op een dag kreeg hij te horen dat Afrojack een zanger en een liedje nodig had. "Ik speelde mijn nummer The Spark voor de platenbaas en zijn ogen begonnen te glinsteren als vuurwerk. Hij besloot na vijf keer om de track naar Afrojack mee te nemen." Volgens Spreek begon Afrojack zijn originele track al snel te draaien in zijn sets.

Sparkloos

Het scheelde niet veel of niemand had Spree Wilson leren kennen. Volgens de zanger wilde de platenmaatschappij namelijk een beroemdere zanger op de track, maar lukte het ze niet om zijn stem te vervangen op The Spark: "Je krijgt mij niet uit dat nummer, omdat het over mij gaat. Het is autobiografisch en ik schreef het om uit een depressieve tijd te komen."


Ster advertentie
Ster advertentie