Music

Maak kennis met... ND

  1. Newschevron right
  2. Maak kennis met... ND
ND bestormt momenteel samen met Ray Neïman de XChart met de single Tu Me Rends Fou, maar wie is deze artiest eigenlijk? Fernando vroeg ND in Start een uur lang de hemd van het lijf, liet tracks horen van zijn Last Man Standing album en primeurde ook de nieuwe single Na Ku Penda, dat 'ik hou van je' betekent in het Swahili.



David Ngala

Dat ND zingt weten we inmiddels al, maar als producer scoorde hij een aantal jaren geleden al een #1 hit bij FunX. Hij is namelijk medeverantwoordelijk voor de FunXhit Yu Faya, van Kenny B & Benaissa. Wat weten we nog meer van ND? Hij is 25 jaar oud, stond al in het voorprogramma van Fatman Scoop en TQ, werkte al met Adje en K-liber 4 Life en zijn artiestennaam bestaat uit zijn initialen: De D van David en de N van Ngala. Voor meer info check je hieronder het interview in Start.



Moederziel alleen

ND heeft roots in Congo, maar een reis daar naartoe is voor hem een hele opgave. Hij verloor als baby zijn moeder en is grootgebracht door zijn oma. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog moeite met het bezoeken van zijn moeders graf: "Ik ben er nog niet klaar voor, maar wanneer ik er klaar voor ben dan ga ik."

Depart

ND vertelde in Start dat hij weinig tot geen herinneringen aan zijn moeder heeft, maar wel een speciaal plekje voor haar heeft gereserveerd op het album Last Man Standing: "De track Depart is een soort afsluiting waarin ik vertel hoe ik op mijn eigen benen leer staan, terwijl ik toekijk hoe vrienden met hun ouders omgaan. Heel confronterend."

Ster advertentie
Ster advertentie