Music

Once Upon a Time in Marrakech met Wu-Tang

  1. Newschevron right
  2. Once Upon a Time in Marrakech met Wu-Tang
VIDEO: Journalist Zack O'Malley Greenburg vloog 5633 kilometer naar Marokko om Wu-Tang Clan producer Tarik 'Cilvaringz' Azzougarh voor Forbes Magazine te interviewen. Ze spraken over het geheime album 'The Wu – Once Upon A Time In Shaolin' dat Cilvaringz geproduceerd heeft en Zack mocht zelfs even kijken en 53 seconden luisteren naar het veelbesproken album.

Proces

Cilvaringz kwam met het opvallende idee om één exclusief album te creëeren en dat aan de hoogste bieder te verkopen. Hij vertelt in het interview hoe hij de rappers van de Wu-Tang Clan benaderde met dit idee en daarna te werk is gegaan: "Ik heb alle beats geselecteerd in Marrakech en ter goedkeuring naar RZA gestuurd. De songtitels zijn toen verzonnen en daarna hebben we gekeken welke rapper op welke track te horen zou zijn."



Veiligheidsmaatregelen

Het geheime proces ging met Cilvaringz van start in Marokko en daarna vloog hij naar New York om aan de slag te gaan met de rappers. De kans op uitlekken is erg groot, dus Cilvaringz nam daar extra veiligheidsmaatregelen voor. De rappers namen hun verses niet op met de originele muziek, maar met beats die raakvlakken hadden met de echte tracks. "Beats met dezelfde sound en dezelfde snelheid, maar iets dat heel 'lame' klonk. Ik kon het risico niet nemen dat het uit zou lekken," aldus Cilvaringz.

Ambachtslieden

De speciale doos van het album is in drie maanden gecreëerd door kunstenaars met verschillende expertises zoals metaalkunstenaars, houtkunstenaars en leerkunstenaars. "Je hebt tien verschillende ambachtslieden nodig om dit te kunnen maken", vertelde kunstenaar Yahya aan Forbes Magazine. De luxe doos met het album is momenteel opgeborgen in The Royal Mansour hotel in Marrakech, maar die locatie gaat uit veiligheidsoverwegingen de komende tijd nog vaker veranderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie