Music

Veel nieuw 2Pac materiaal in komende jaren

  1. Newschevron right
  2. Veel nieuw 2Pac materiaal in komende jaren
Fans van 2Pac, bereid je maar vast voor op een wervelstorm aan 2Pac-materiaal uit de kluizen van zijn moeder Afeni Shakur. Onuitgebrachte liedjes, beelden en gedichten zijn maar een klein deel van wat er binnenkort komen gaat volgens Billboard. Volgend jaar in september is het 20 jaar geleden dat de beroemde rapper overleed.

Nieuwe releases

Een deel van het oude materiaal dook de afgelopen maanden al op. Zo hoor je op Kendrick Lamar's nieuwe album de track Mortal Man, waarop hij met 2Pac lijkt te praten. Ook in de onderstaande reclame van een sportdrank is de legendarische rapper te horen. (lees verder onder de video)



Strategie

Moeder Afeni Shakur schakelde vorig jaar Tom Whalley (man die 2Pac in 1991 tekende bij Interscope) en JAM Inc. in, om het onuitgebrachte materiaal van 2Pac op een rijtje te zetten, klaar te maken voor een release en daar een hele strategie omheen te verzinnen. JAM Inc deed dat ook na de dood van beroemde artiesten zoals Michael Jackson, Rick James en Otis Redding.

Nieuw materiaal

JAM Inc. directeur Jeff Jampol verklapte onlangs dat er een biografie aankomt over 2Pac, dat momenteel geschreven wordt door een beroemde auteur. Toch zit het meeste werk in alles dat in mama's kluis lag. Zo heeft het bedrijf onuitgebrachte nummers van 2Pac, remixes, originele demo's, handgeschreven teksten, scripts, plannen, video's en gedichten klaarstaan voor de release.

Afmaken

"Een deel van het materiaal bestaat uit losse stukjes, een ander deel is compleet, dan heb je een deel dat goed is, maar er is ook een deel waar aan gewerkt moet worden," zegt Tom Whalley. "Maar ik denk dat het werk van 2Pac nog afgemaakt kan worden. Dat materiaal is het voor fans zeker waard om naar te luisteren."

Ster advertentie
Ster advertentie