STER Advertentie
STER Advertentie

Safi & Spreej komen hard én gevoelig op nieuw album 'Trots'

Safi & Spreej komen hard én gevoelig op nieuw album Trots

Dinsdag 19 mei 2015 - 10:24 uur

|

Door:

Burç

Het nieuwe Safi & Spreej album 'Trots' is onlangs uitgekomen. Daarom schoof het Vlaamse duo vanochtend aan in Start om bij Fernando vol trots te vertellen over de plaat waar onder andere Winne, Hef en Ronnie Flex aan meegewerkt hebben.

Winne

Fernando vroeg Safi en Spreej in de FunX ochtendshow hoe de samenwerking met Nederlandse rappers tot stand kwam. Vooral de track 'Equilibrium' met Winne bleek uit puur toeval te zijn ontstaan: "We hadden grote plannen op een beat die we gekregen hadden, maar de producer had die ook aan Winne gegeven. Winne was van plan om de beat solo te gebruiken, maar daarna wilde hij de beat samenpakken."

Franstalig?

Op 'Trots' staat de Franstalige raptrack 'Trop Tôt, Trop Tard' waarop Spreej te horen is. Gaat hij zijn landgenoot Stromae achterna? De vader van Spreej is Frans en het klinkt daardoor makkelijk, maar dat wordt dan waarschijnlijk een project zonder zijn homie Safi die niet al te goed Frans spreekt. Safi ziet meer in Engelstalige raps. Op zijn gevoelige solotrack 'Waarom' horen we dat hij ook graag zingt: "Mijn solotrack 'Waarom' gaat over een heartbreak waarbij ik bewust de naam heb weggelaten. De focus ligt bij dit nummer meer op zang."

Trots videoclips

Safi en Spreej hebben al twee videoclips van Trots uitgebracht. 'Naast Mij' en de titeltrack 'Trots'.

Populair op FunX.nl

  • Boef openhartig over breuk met Selma Omari

  • Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

  • Kelly Rowland: 'Ik voelde me tien jaar lang overschaduwd door Beyoncé'