Music

Lil Kleine neemt alle commotie rondom Drank & Drugs met een korreltje zout

  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine neemt alle commotie rondom Drank & Drugs met een korreltje zout

"Alle tieners zeggen 'JA!' tegen MDMA" en met name die line van Lil Kleine en Ronnie Flex in Drank & Drugs zorgt voor flink wat commotie bij ouders en zelfs politici. De track zou drank & drugs verheerlijken. Lil Kleine neemt alle commentaar met een korreltje zout:"Wat een commotie"zei de rapper bij Morad & Shay."Ik heb nooit gezegd dat ik een rolmodel voor kinderen wil zijn, daar is de track ook niet voor gemaakt."

Videoclip

De videoclip is inmiddels de vier miljoen views gepasseerd op YouTube, maar daar is ook veel over te doen. Lil Kleine heeft weinig begrip voor het commentaar op de clip: "Als je rare gedachtes van de videoclip krijgt of daar opgewonden van wordt, dan moet je naar een psycholoog."

Verantwoordelijkheid

Volgens sommigen zouden de videoclip en de single het gebruik van drank en drugs zoals MDMA verheerlijken, maar Lil Kleine zegt dat iedereen dat met een korrel zout moet nemen. Als je kind MDMA neemt, dan moet je Kleine goed naar jezelf kijken als ouder: "Ouders zijn gek als het hun kind lukt om aan MDMA te komen op hun tien, twaalf of dertiende. Ik vind dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt."

Kinder dj

Kinder-DJ Edwin schreef een blog over Drank & Drugs omdat hij moeite met de track heeft. Bij Morad & Shay vertelde hij waarom: "Ik draai voor basisscholen en die track wordt vaak aangevraagd bij mij. Dat vind ik geen goed teken en daarom heb ik er een blog over geschreven."

Compliment

Big boss Kees de Koning van Top Notch noemt alle commotie juist een groot compliment: "Je kunt je als muzikant geen groter compliment wensen dan wanneer ouders niet meer begrijpen waar de muziek van hun kinderen over gaat. Het is toch niet zo dat jongeren nu massaal aan de drank en drugs gaan door dit nummer? Jongeren drinken en gebruiken, artiesten maken daar liedjes over."

Ster advertentie
Ster advertentie