STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

Pete Philly: "Mijn nieuwe muziek is toffer en scherper"

Pete Philly: "Mijn nieuwe muziek is toffer en scherper"

Dinsdag 29 september 2015 - 12:38 uur

Pete Philly vertelde bij FunX Start dat hij op 28-jarige leeftijd op zoek ging naar de oorzaak van zijn kwaaltjes zoals slapeloosheid, het gebrek aan concentratie, wat immuunsysteemdingen en heel veel ontstekingen. Het bleek de ziekte van Lyme te zijn: "Op 28-jarige leeftijd zei mijn lichaam 'This Is It'. Mijn lichaam kon niet meer doen wat mijn mind, spirit en ambitie wilden," zei hij in Start. 

Ziekte van Lym

Pete Philly deelde onlangs pas met de wereld dat hij de ziekte van Lyme had. Hij wist al sinds 2012 dat hij leed aan de infectieziekte die meestal wordt overgedragen door de beet van een geïnfecteerde teek: "Hiphop is een wereld waar je je spierballen laat zien en niet je zwaktes. Zeggen dat je ziek bent lijkt zwak en durfde het daarom niet te zeggen. Uiteindelijk werd ik niet meer goed van alles voor mezelf houden. Daarom heb ik mensen verteld dat ik ziek ben."

 

'Pete Philly: "Mijn lichaam zei: Yo! This is it!"'

Schulden

Pete Philly stond iedere week op het podium. "Mijn ambitie is zo groot dat ik in 30 landen ben gaan touren, grinden, beuken en bouwen. Ver voorbij wat mijn lichaam en die van een normaal persoon aankan."Door de ziekte van Lyme kon hij niet meer optreden. De inkomsten hielden op en de rapper kwam uiteindelijk terecht in de schulden, omdat de alternatieve therapieën die hij deed, niet werden vergoed: "Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen dingen die je niet helpen," zei hij vanochtend bij Fernando in Start.

Geruïneerd

Ondanks zijn ziekte heeft Pete Philly geen medelijden met zichzelf. "Ik heb gelukkig nog veel fans over de hele wereld, maar je leven worden geruïneerd door dit. Je bent zo lang aan het vechten. Mijn situatie is zwaar, maar ik vind het vervelender voor andere mensen die dit hebben."

Scherper, toffer en gelukkiger

De ziekte van Lyme heeft ook positieve kanten voor Pete Philly. Hij voelt zich veel gelukkiger en zelfs beter: Ik ben een verhalenverteller die gelooft dat hoe meer je meemaakt, hoe scherper je visie en verhaal wordt. "Mijn muziek is nog nooit zo tof geweest! (..) Mijn performance is meer geconcentreerd en mijn short show wordt nog toffer dan ik vroeger deed. En ik ben gelukkig!"

Not-giving-a-fuck

Pete Philly wil zijn nieuwe muziek op verschillende manieren en via verschillende kanalen uitbrengen. "Ik weet dat het een business is, maar mijn succesvolste muziek ontstond uit not-giving-a-fuck. Het moet gewoon tof zijn." Toffe muziek ligt in ieder geval klaar: "Ik heb nog veel toffe dingen liggen die ik rustig wil droppen. Ik wil weer gaan optreden, touren door Europa, Afrika, Australië en Amerika, maar ik ben nog bezig met mijn gezondheid."

'Pete Philly gaat met toffe nieuwe muziek komen!'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.25424-pete-philly-lijdt-al-jaren-aan-ziekte-van-lym-mijn-lichaam-zei-yo-this-is-it"}