Music

Speciaal voor de New Wave haters

  1. Newschevron right
  2. Speciaal voor de New Wave haters

Speciaal voor de New Wave-haters die niet kunnen verdragen dat de groep met o.a. Ronnie Flex en Lil Kleine de Popprijs 2015 heeft gewonnen... met de groetjes van Tim Beumers:

Ja maar, ik ben zo blij dat ik geen professionele muzikant meer ben die rapmuziek maakt. Want net als de normale maatschappij, zitten ook daar nog steeds diezelfde veel te oude mannen en vrouwen die denken dat zij bepalen wat goede muziek is. Een wereld die nog steeds te veel in handen is van kenners, die denken dat hun smaak bepalend is.

Vorig jaar op Noorderslag lachte ik mij nog de ballen uit mijn broek. Omsingeld door mannen met dikke bierbuiken en vrouwen met glazen wijn, kon je horen dat the Common Linnets de popprijs wonnen. Wat knap is, want pop betekent populair en die band was alleen populair bij ouders en bejaarden en dat is niet pop. Sowieso, als je wijn drinkt, zou je niks te zeggen mogen hebben over wat populair is.

Maar ja, al die zogenaamde pop-kenners, die het pop-podia circuit in handen hebben. Die horen net als hun eigen generatie, al lang niet meer op die positie te zitten. Pop is voor de jeugd en als je geen feeling meer hebt met wat de jeugd doet, maar alleen in contact met pop komt omdat jouw dochters dat draaien in hun kamer, dan hoor je niet thuis op de plek waar je zit. Je bent onderdeel van het probleem.

En dat bleek maar toen New Wave dit weekend de popprijs won. Bijna geen applause. Een leeglopende zaal tijdens het optreden. De geur van geknakte zielen hing in de lucht. Hoe kon dit winnen? Alsof er alleen Gordon-fans in de zaal waren, die vonden dat Ronnie Flex stomme kleren aan had. De woede was groot.

Hoe kon de jury een act laten winnen op basis van hun views en hits op youtube? Omdat je het meeste geluisterd bent van alle artiesten in Nederland, betekent toch niet dat je het populairst bent. Oh wacht, dat betekent het juist wel. En dat je als kenner niet meer kan leven met de feiten over wat populair is, betekent dat je weg moet van die plek.

Als de dochters en zonen van onze maatschappij luisteren naar muziek, die jij verschrikkelijk vindt, dan ben je je eigen ouders geworden. Die stonden vroeger naar boven te schreeuwen of die herrie uit kon. Dat was toch geen muziek. En oh wat haatte je je eigen ouders toen ze zo ouderig deden. En nu, nu zijn ze het zelf geworden. Maar dat zien ze niet. De ironie van het leven.

Want dit mag toch niet winnen, dit is stomme yo-yo rapmuziek. Hiphop is alleen maar toegestaan als het Kyteman is met een band of Typhoon met knappe teksten, waar je literair je oude kaas bij kan eten. Maar de jeugd wil drank & drugs. Geen sherry & oude kaas. Ze willen synths en drums, geen trompetten en violen.

De pop-podia wereld is net als de maatschappij een schijnheilige politiek correcte wereld geworden, waar niks meer kan en alles fout is in de ogen van de verkeerde fijnproevers. Die vorig jaar hebben besloten, dat dit puberaal bierdouches maar afgelopen moesten zijn.

Bier gooien naar de winnaar van de pop-prijs is niet wat serieuze mensen doen toch? Maar hadden ze geweten dat New-Wave zou winnen, hadden ze dat nooit afgeschaft. Dan hadden ze niet alleen bier maar ook tomaten gegooid. Slechte verliezers.

Ster advertentie
Ster advertentie